Πάπας Φραγκίσκος περί “πιθανού πυρηνικού πολέμου”: Από τη μία η αισιοδοξία της αιώνιας νεότητας, από την άλλη η καταστροφή που θα μας αφανίσει

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Την ανησυχία του για την πορεία της ανθρωπότητας εξέφρασε σήμερα το πρωί ο Πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια ομιλίας προς τους πιστούς του γενικού ακροατηρίου. 

Στα πλαίσια ομιλίας για τη γηρατειά, ο Ποντίφικας τόνισε με πικρό τόνο πως “δεν συμβαίνει καμιά φορά και σε εμάς -τους κυριευμένους από την αίσθηση ανημπόριας απέναντι στο κακό ή απογοητευμένοι από τους «προφήτες της καταστροφής»- να σκεφτούμε πως θα ήταν καλύτερα να μην είχαμε γεννηθεί ποτέ; Θα πρέπει να δώσουμε βάση σε ορισμένες πρόσφατες θεωρίες, που καταγγέλλουν το ανθρώπινο είδος ως εξελικτική βλάβη της ζωής στον πλανήτη μας;”.

Ο Πάπας Μπεργκόλιο συνέχισε λέγοντας πως σήμερα “είμαστε υπό πίεση, εκτεθειμένοι σε αντίθετες παρακλήσεις που μας μπερδεύουν (…) Από τη μια πλευρά, έχουμε την αισιοδοξία μιας αιώνιας νεότητας, που πυροδοτείται από την εξαιρετική πρόοδο της τεχνολογίας, που ζωγραφίζει ένα μέλλον γεμάτο μηχανές πιο αποτελεσματικές και πιο έξυπνες από εμάς, που θα θεραπεύσουν τις ασθένειές μας και θα σκεφτούν για εμάς τις καλύτερες λύσεις για να μην πεθάνουμε: ο κόσμος των ρομπότ. Από την άλλη, η φαντασία μας εμφανίζεται όλο και περισσότερο επικεντρωμένη στην αναπαράσταση μιας τελικής καταστροφής που θα μας αφανίσει”. 

Ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε αυθόρμητα: “Τι θα συμβεί με έναν πιθανό πυρηνικό πόλεμο (…) την επόμενη μέρα -αν υπάρχουν ακόμα μέρες και άνθρωποι- θα πρέπει να ξεκινήσουμε από το μηδέν. Καταστρέφονται τα πάντα για να ξεκινήσουμε από την αρχή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος