Ο Πάπας Φραγκίσκος, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για διπλή πνευμονία, κοιμήθηκε καλά τη νύχτα και τώρα ξεκουράζεται, ανέφερε το Βατικανό σε σύντομη ανακοίνωσή του την Πέμπτη.
Ανταπόκριση: Κρίστιαν Μαυρής
Στα ιταλικά ΜΜΕ συζητείται έντονα περιστατικό το οποίο εγείρει ερωτηματικά σχετικά με μια ενδεχόμενη παραίτηση του Ποντίφικα. Την Τρίτη 25/2 το Βατικανό ενημέρωσε πως ο Πάπας Φραγκίσκος συναντήθηκε τον Γραμματέα του Κράτους και υπουργό Εξωτερικών και τον αναπληρωτή του, Πιέτρο Παρολίν και Έντγκαρ Πένια Πάρα, στο νοσοκομείο Τζεμέλι της Ρώμης όπου νοσηλεύεται.
Σε αυτή τη συνάντηση, ο Πάπας φαίνεται να αποφάσισε να συγκαλέσει ένα κονσιστόριο, δηλαδή μια καθιερωμένη συνάντηση με τους καρδινάλιους. Ο Ιταλικός Τύπος τονίζει πως ο λόγος είναι η κάλυψη των επικείμενων αγιοποιήσεων, αλλά και για να συνεχιστούν οι εργασίες σε κρίσιμα θέματα της Καθολικής Εκκλησίας. Η ανησυχία ωστόσο, έρχεται εφόσον, κατά τη διάρκεια του κονσιστορίου του 2013 και στα πλαίσια αγιοποιήσεων, ο Βενέδικτος ΙΣΤ’ παραιτήθηκε του αξιώματος του Πάπα.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος