Πάνω από 2 τόνοι κοκαΐνης, αξίας 150 εκατ. ευρώ, ξεβράστηκαν σε παραλίες της βόρειας Γαλλίας

Περισσότεροι από δύο τόνοι κοκαΐνης ξεβράστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και χθες Τετάρτη σε γαλλικές παραλίες στη Μάγχη

Περισσότεροι από δύο τόνοι κοκαΐνης ξεβράστηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και χθες Τετάρτη σε γαλλικές παραλίες στη Μάγχη, όπως έγινε γνωστό σήμερα από πηγή προσκείμενη στις έρευνες. Η αξία των ναρκωτικών στην αγορά εκτιμάται ότι φτάνει τα 150 εκατομμύρια ευρώ.

Το πρωί της Κυριακής, στην παραλία του Ρεβίλ, στη βορειοδυτική Γαλλία, βρέθηκαν πολλοί σάκοι που περιείχαν περίπου 850 κιλά κοκαΐνης. Χθες, άλλοι έξι σάκοι ξεβράστηκαν στο Βικ-σιρ-Μερ. Αυτή τη φορά περιείχαν 1,5 τόνο κοκαΐνης, όπως είπε η πηγή, επιβεβαιώνοντας μια πληροφορία της τοπικής εφημερίδας Ouest-France. Οι 2,3 τόνοι κοκαΐνης αποτελούν «ιστορικό» ρεκόρ.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η εισαγγελία του Χερβούργου.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο από πού προήλθαν οι ερμητικά σφραγισμένοι σάκοι. Ενδέχεται να τους έριξαν στη θάλασσα οι διακινητές για να αποφύγουν κάποιον έλεγχο ή να έπεσαν κατά λάθος από κάποιο σκάφος. Μια άλλη πηγή, προσκείμενη επίσης στην έρευνα, είπε ότι κάποιες φορές οι σάκοι με τα ναρκωτικά δεν φυλάσσονται μέσα στο πλοίο αλλά οι λαθρέμποροι τους δένουν στο κύτος και μπορεί, ιδίως αν επικρατεί θαλασσοταραχή, να λυθούν και να φύγουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεβράζονται σάκοι με κοκαΐνη στις γαλλικές παραλίες. Στα τέλη του 2019 βρέθηκε 1,6 τόνος σε παραλίες από το Σεν-Ζαν-ντε-Λουζ μέχρι το Καμαρέ, ενώ πέρσι τον Μάιο βρέθηκαν δέματα συνολικού βάρους 21 κιλών, σε μια παραλία του Μπερκ, στη βόρεια Γαλλία.

Το 2022 βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στη Γαλλία 27,7 τόνοι κοκαΐνης, ποσότητα αυξημένη κατά 5% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος