Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνιας: Τρεις νεκροί από πυροβολισμούς – Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη

Array

Σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό για έναν φοιτητή του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τον θανάσιμο πυροβολισμό τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δύο, αργά την Κυριακή στην κεντρική πανεπιστημιούπολη του Σάρλοτσβιλ, όπου οι φοιτητές και άλλοι παραμένουν σε κατάσταση αποκλεισμού, δήλωσαν η αστυνομία και ο πρόεδρος του πανεπιστημίου.

Ομάδες της αστυνομίας, με ελικόπτερο από το πρωί της Δευτέρας αναζητούν τον πρώην παίκτη ποδοσφαίρου Κρίστοφερ Νταρνέλ Τζόουνς Τζούνιορ, ο οποίος θεωρείται ότι είναι οπλισμένος και επικίνδυνος, δήλωσαν τη Δευτέρα ο πρόεδρος του πανεπιστημίου Τζιμ Ράιαν και η αστυνομία. Ο Νταρνέλ φοράει μπορντό μπουφάν με μπλε τζιν και κόκκινα παπούτσια, ενώ ενδέχεται να οδηγεί ένα μαύρο SUV με πινακίδες κυκλοφορίας TWX3580, ανέφερε συγκεκριμένα η αστυνομία.


«Η έρευνα των αστυνομικών αρχών στους χώρους της UVA και γύρω από αυτούς συνεχίζεται. Παραμείνετε προστατευμένοι στη θέση σας. Αναμείνατε αυξημένη παρουσία των αστυνομικών αρχών», έγραψε η αστυνομία της UVA στο Twitter γύρω στις 7:30 π.μ. ώρα Ελλάδας. Τη Δευτέρα, τα μαθήματα στο πανεπιστήμιο ακυρώνονται, όπως και εκείνα στα σχολεία της πόλης Σάρλοτσβιλ, ανέφερε η περιφέρεια σε επιστολή προς τις οικογένειες.

Ο συναγερμός ήρθε γύρω στις 10:40 μ.μ. μετά την αναφορά πυροβολισμών στην οδό Culbreth Road, ανέφερε το αστυνομικό τμήμα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια στο Twitter. Η αστυνομία δεν έχει δώσει κίνητρο για την επίθεση.

Το προσωπικό του Πανεπιστημίου δεν έχει αναγνωρίσει τα θύματα ούτε έχουν πει αν ήταν φοιτητές. Οι δύο τραυματίες έλαβαν ιατρική περίθαλψη, δήλωσε ο Ράιαν, προσθέτοντας ότι νιώθει συντετριμμένος «που η βία επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια».

Οι πυροβολισμοί στην Πανεπιστημιούπολη του Σάρλοτσβιλ αποτελεί έναν από τους σχεδόν 600 μαζικούς πυροβολισμούς στις ΗΠΑ φέτος, σύμφωνα με το αρχείο οπλοκατοχής, το οποίο όπως και το CNN καταγράφει τις περιπτώσεις στις οποίες πυροβολούνται τουλάχιστον τέσσερα άτομα, εξαιρουμένου του δράστη.

Τουλάχιστον 68 πυροβολισμοί «έπεσαν» φέτος σε σχολικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων 15 σε πανεπιστημιουπόλεις, διαπιστώνει το CNN, με τουλάχιστον ένα άτομο να πυροβολείται σε κάθε περίπτωση, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται ο δράστης. Στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ, η πιο θανατηφόρα ανάλογη κατάσταση παραμένει η επίθεση του 2007 στο Virginia Tech στο Μπλάκσμπουργκ, όπου ένας 23χρονος φοιτητής σκότωσε 32 ανθρώπους πριν αυτοκτονήσει.

Ο Τζόουνς αναφέρεται στον αθλητικό ιστότοπο της UVA ως ποδοσφαιριστής το 2018, ο οποίος ως πρωτοετής δεν συμμετείχε σε κανέναν αγώνα.

«Αναζητήστε αμέσως ασφάλεια», προειδοποιεί τους φοιτητές ο αντιπρόεδρος του σχολείου

Οι φοιτητές της UVA νωρίς τη Δευτέρα ενημερώθηκαν ότι «πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τις εντολές για καταφύγιο, καθώς η κατάσταση παραμένει ενεργή», ανέφερε η αντιπρόεδρος και επικεφαλής των φοιτητικών υποθέσεων Robyn Hadley σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς τους φοιτητές της UVA.

«Όλοι μας έχουμε λάβει αρκετά μηνύματα για να καταφύγουμε σε κάποιο μέρος και είναι τρομακτικά», δήλωσε η Hadley, προσθέτοντας ότι διάφορες αστυνομικές δικαιοδοσίες εργάζονται για να βρουν τον ύποπτο. «Βρίσκομαι στους χώρους όπως πολλοί από εσάς- βρίσκομαι σε καταφύγιο και σε άμεση επαφή με την ηγεσία του Πανεπιστημίου και την UPD … Αν δεν είστε μέσα και ασφαλείς, αναζητήστε αμέσως ασφάλεια».

Εν τω μεταξύ, μια άλλη πανεπιστημιούπολη των ΗΠΑ, το Πανεπιστήμιο του Άινταχο, βρίσκεται σε κατάσταση αναστάτωσης μετά την ανακοίνωση της αστυνομίας ότι διεξάγεται έρευνα για ανθρωποκτονία, αφού οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την Κυριακή τέσσερα άτομα νεκρά σε ένα σπίτι λίγο έξω από τους χώρους της πανεπιστημιούπολης. Οι νεκροί ήταν φοιτητές και τα αίτια του θανάτου τους δεν είναι ακόμη γνωστά, επιβεβαίωσε το πανεπιστήμιο.

Πηγή: CNN

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος