Παλαιστίνη – Ραμάλα: Συνάντηση Προέδρου Αμπάς με υπ. Άμυνας Ισραήλ ενόψει επίσκεψης Μπάιντεν στην περιοχή

Ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς υποδέχθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Μπένι Γκαντζ στο προεδρικό αρχηγείο στη Ραμάλα, δήλωσε ο Χουσεΐν Αλ-Σέιχ, Γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Ο Σέιχ είπε ότι ο Αμπάς «τόνισε τη σημασία της δημιουργίας πολιτικού ορίζοντα, του σεβασμού των υπογεγραμμένων συμφωνιών, της διακοπής των διαδικασιών και των πρακτικών που οδηγούν στην επιδείνωση της κατάστασης και της δημιουργίας της ατμόσφαιρας πριν από την επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν» στην περιοχή.

Πρόσθεσε ότι ο Γκαντζ «συνεχάρη τον πρόεδρο και τον παλαιστινιακό λαό με την ευκαιρία του Eid al-Adha».

Ο Γκαντζ ανέφερε στο Twitter: «Απόψε, συνάντησα τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στη Ραμάλα και η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία του Eid al-Adha, καθώς και για τον συντονισμό ασφαλείας και των πολιτών πριν από την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου».

Πρόσθεσε ότι «η συνάντηση διεξήχθη σε καλό πνεύμα και θετικό κλίμα. Μιλήσαμε επίσης για τη συνέχιση του συντονισμού και της συνεργασίας για την ασφάλεια προκειμένου να επιτευχθεί ασφάλεια και σταθερότητα και να αποφευχθούν τυχόν κλιμάκωση που θα επηρεάσει την ασφάλεια των πολιτών του κράτους του Ισραήλ».

Ο Μπάιντεν επισκέπτεται την περιοχή για πρώτη φορά από την ορκωμοσία του τον Ιούλιο, όπου θα συναντηθεί με Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς αξιωματούχους.

Σε ένα κύμα βίας που ξεκίνησε στα τέλη Μαρτίου, 19 άνθρωποι, οι περισσότεροι άμαχοι, σκοτώθηκαν εντός του Ισραήλ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σε επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν από Παλαιστίνιους, και 3 από τους επιτιθέμενους σκοτώθηκαν.

Από την άλλη πλευρά, οι ισραηλινές δυνάμεις ενέτειναν τις στρατιωτικές τους επιχειρήσεις στη Δυτική Όχθη, σκοτώνοντας 50 Παλαιστίνιους, μεταξύ των οποίων ακτιβιστές και πολίτες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος