Πακιστάν: Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε την άμεση αποφυλάκιση του Ίμραν Χαν

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Πακιστάν έδωσε σήμερα (11/5) εντολή για την άμεση απελευθέρωση του Ίμραν Χαν, ακυρώνοντας έτσι την απόφαση σύλληψης του πρώην πρωθυπουργού, απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο του Ισλαμαμπάντ.

«Η σύλληψή σας είναι άκυρη και η όλη διαδικασία πρέπει να επανεξεταστεί», δήλωσε ο Ουμάρ Ατα Μπαντιάλ, πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που εξέτασε την έφεση που κατέθεσαν οι δικηγόροι του Χαν κατά της σύλληψής του για υπόθεση διαφθοράς.

Η σύλληψη του Χαν έχει προκαλέσει βίαιες διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα αναγκάζοντας την κυβέρνηση να αναπτύξει στρατό ώστε να αποκατασταθεί η τάξη. Ο 70χρονος Χαν προφυλακίστηκε για οκτώ ημέρες από ειδικό δικαστήριο στο Ισλαμαμπάντ χθες, Τετάρτη, για υπόθεση διαφθοράς.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τα βίαια επεισόδια που έχουν προκαλέσει αστάθεια στη χώρα αυτή της νότιας Ασίας με τα 220 εκατομμύρια κατοίκους, που αγωνίζεται να διαχειριστεί τη σοβαρή οικονομική κρίση.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, dpa, Anadolu

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος