Αναταραχή επικρατεί στο Πακιστάν, μετά τις εκλογές της Πέμπτης, που, όπως όλα δείχνουν, δεν ανέδειξαν ξεκάθαρο νικητή.
Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ όσο και ο επίσης πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν, που βρίσκεται στη φυλακή, ανακοίνωσαν ότι κέρδισαν. Ο δεύτερος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής ωστόσο τον στήριξαν οι περισσότεροι από τους ανεξάρτητους υποψηφίους.
Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η ΕΕ εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κατάσταση και τόνισαν ότι οι καταγγελίες για βία και νοθεία πρέπει να ερευνηθούν. Πριν από λίγο, ο στρατός, που πιστεύεται πως βρίσκεται στο πλευρό του Σαρίφ συνεχάρη τους πολίτες για την “επιτυχημένη”, όπως τη χαρακτήρισε εκλογική διαδικασία, τονίζοντας ότι η χώρα χρειάζεται “σταθερά χέρια” για να ξεφύγει από την αναρχία.
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν την ημέρα των εκλογών από επιθέσεις ενόπλων ενώ προκλήθηκε και μπλακ-αουτ στην παροχή υπηρεσιών Ίντερνετ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος