Πακιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό σταθμό

Άγνωστοι ένοπλοι πραγματοποίησαν σήμερα αιφνιδιαστική επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό σταθμό στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με 23 τουλάχιστον ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους από το χτύπημα.

Σύμφωνα με τις πακιστανικές στρατιωτικές αρχές, το περιστατικό συνέβη στην πόλη Νταραμπάν της επαρχίας Κιμπέρ Πακτούνκβα, μια περιοχή γενικευμένης ανομίας κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν.

Πακιστάν: Επίθεση αυτοκτονίας σε αστυνομικό σταθμό
Φώτο Αρχείου (Photo by Wakil KOHSAR / AFP)

Αφού έριξαν ένα όχημα με εκρηκτικά στην πύλη του σταθμού, οι ένοπλοι στη συνέχεια προχώρησαν σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας. Από τις εκρήξεις το κτίριο κατέρρευσε, προκαλώντας πολλούς θανάτους, μεταξύ αυτών και των έξι ατόμων που πραγματοποίησαν την επίθεση, αναφέρει ο πακιστανικός στρατός.

Τουλάχιστον 34 άτομα τραυματίστηκαν και έχουν μεταφερθεί σε στρατιωτικό νοσοκομείο στην κοντινή πόλη Ντέρα Ισμαήλ Χαν.

Η προσφάτως εμφανισθείσα οργάνωση Τεχρίκ-ε-Τζιχάντ Πακιστάν με προκήρυξη ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας κατά των δυνάμεων ασφαλείας. Η οργάνωση αυτή ισχυρίζεται ότι συνδέεται με το Κίνημα των Πακιστανών Ταλιμπάν, που επί σειρά ετών μάχονται τον πακιστανικό στρατό και το κράτος με σκοπό να επιβάλουν τους θρησκευτικούς νόμους.   

Η περιοχή το τελευταίο διάστημα γνωρίζει ένα τεράστιο κύμα βίας και έχει υπάρξει θέατρο πολύνεκρων επιθέσεων αυτοκτονίας. Τον περασμένο Ιανουάριο, τουλάχιστον 101 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε σε ένα τζαμί τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος.

Πηγή: Al Jazeera   

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος