Πακιστάν: 17 νεκροί προσκυνητές σε τροχαίο με φορτηγό

Τουλάχιστον 17 προσκυνητές σκοτώθηκαν και 41 τραυματίστηκαν σε δυστύχημα καθώς ταξίδευαν στο νοτιοδυτικό Πακιστάν, δήλωσαν αξιωματούχοι την Πέμπτη.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 10:00 το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Χαμπ της επαρχίας Μπαλουχιστάν, δήλωσε στο AFP ο αναπληρωτής διοικητής της περιοχής Μουνίρ Αχμέντ, επιβεβαιώνοντας τον απολογισμό των νεκρών και των τραυματιών.

Το φορτηγό έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα και ξέφυγε από τον έλεγχο του οδηγού σε μια στροφή” και έπεσε σε μια χαράδρα καθώς πλησίαζαν στο ιερό, είπε.

Ο Σαουκάτ Τζαλμπάνι, ο αναπληρωτής ιατρικός διευθυντής του κεντρικού νοσοκομείου του Χαμπ, επιβεβαίωσε επίσης ότι 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δήλωσε ότι οι περισσότεροι από τους τραυματίες στάλθηκαν για περίθαλψη στην κοντινή πόλη Καράτσι.

Τα τροχαία με πολλά θύματα είναι συνηθισμένα στο Πακιστάν, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι χαλαρά, η εκπαίδευση των οδηγών ανεπαρκής και οι υποδομές μεταφορών συχνά ετοιμόρροπες.

Τον Ιανουάριο του 2023, 41 άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν το επιβατικό λεωφορείο τους, το οποίο ήταν φορτωμένο με δοχεία με εύφλεκτο πετρέλαιο, έπεσε σε χαράδρα στην επαρχία Μπαλουχιστάν και τυλίχθηκε στις φλόγες.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος