Πακιστάν: 11 άνθρωποι ποδοπατήθηκαν σε κέντρο διανομής τροφίμων στο Καράτσι

Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ποδοπατήθηκαν κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων στο Καράτσι, στο νότιο Πακιστάν, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας της χώρας. Το σημερινό ήταν ένα από τα πολλά τέτοια συμβάντα που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς εντείνεται η οικονομική κρίση στο Πακιστάν.

Μεταξύ των νεκρών είναι πέντε γυναίκες και τρία παιδιά. Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται. Το δυστύχημα έγινε σε ένα εργοστάσιο, όπου μια φιλανθρωπική οργάνωση είχε οργανώσει έναν χώρο διανομής τροφίμων.

Χιλιάδες άνθρωποι συνωστίζονται σε τέτοια κέντρα διανομής, όπου μοιράζεται κυρίως αλεύρι, σε όλη τη χώρα. Ορισμένα εντάσσονται σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για την ανακούφιση του πληθυσμού από τον υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος ξεπερνά το 30%, καταγράφοντας ρεκόρ 50ετίας. Τουλάχιστον άλλοι πέντε άνθρωποι έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες ημέρες σε παρόμοια συμβάντα. Επίσης, έχουν κλαπεί χιλιάδες σακιά με αλεύρι από φορτηγά και κέντρα διανομής.

Τα δυστυχήματα αυτά είναι άλλη μια ένδειξη της απόγνωσης στην οποία έχουν περιέλθει οι πολίτες λόγω της αύξησης στην τιμή των προϊόντων, που εντείνεται από την υποτίμηση του νομίσματος αλλά και την κατάργηση επιδοτήσεων κατόπιν συμφωνίας των αρχών με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ώστε να αποδεσμευτεί άλλη μια δόση της οικονομικής βοήθειας προς το Πακιστάν. Το κόστος των βασικών ειδών διατροφής έχει εκτοξευτεί και η τιμή των αλεύρων αυξήθηκε κατά 45% μέσα σε έναν χρόνο.

Η πακιστανική κυβέρνηση εφαρμόζει το πρόγραμμα διανομής αλευριού για να καλύψει τις ανάγκες χιλιάδων οικογενειών κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανιού που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος