Παγκόσμιος συναγερμός: Πρωτόγνωρες ελλείψεις φαρμάκων σε Ευρωπαϊκή Ένωση και Βρετανία

Array

Σύμφωνα με τους ανταποκριτές της ΕΡΤ, διαπιστώνονται μεγάλα προβλήματα από τις σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες.

Στη Γερμανία λένε ότι εδώ και 30 χρόνια δεν έχουν ζήσει τέτοια κατάσταση καθώς παρουσιάζονται ελλείψεις σε περισσότερα από 1.000 φάρμακα. Από σιρόπια και παυσίπονα μέχρι φάρμακα για τον καρκίνο και το διαβήτη.

Στην Ιταλία είναι σε ανεπάρκεια 3.000 φάρμακα μεταξύ αυτών σχεδόν όλα όσα είναι απαραίτητα για την καταπολέμηση της γρίπης.

Στη Γαλλία από το φθινόπωρο υπάρχουν ελλείψεις σε παρακεταμόλη και στο παιδικό αντιβιοτικό αμοξυκιλλίνη ενώ συνολικα υπάρχει πρόβλημα για 200 φάρμακα.

Εντυπωσιακό είναι ένα στοιχείο από τη Σερβία. Εκεί όχι μόνο λένε οι αρχές ότι δεν έχουν ελλείψεις αλλά οι πολίτες στέλνουν στους συγγενείς τους στην Αυστρία και τη Γερμανία παυσίπονα, αντιπυρετικά και παιδικά σιρόπια.

Το ίδιο ισχύει και εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης

Στη Βρετανία εξαντλούνται τα φάρμακα για κρυολόγημα και γρίπη ενώ στα νοσοκομεία υπάρχει μεγάλη πίεση και ζητούν από τους πολίτες να ξαναβάλουν τη μάσκα όταν δεν νιώθουν καλά.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχουν αρχίσει να αδειάζουν τα ράφια των φαρμακείων. Έχουν τη χειρότερη έξαρση της γρίπης εδώ και 10 χρόνια.

Ρεπορτάζ: Παντελής Γκόνος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος