Παγκόσμια καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης στην Τουρκία

Με έντονο τρόπο καταδικάζει η διεθνής κοινότητα την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, κάλεσε την Τουρκία να “παραμείνει ενωμένη”, απέναντι στους “τρομοκράτες” και τις απειλές τους, με αφορμή την πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα.

“Δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία για αυτή τη φρικτή επίθεση εναντίον ανθρώπων που διαδήλωναν για την ειρήνη”, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Για διαστροφή των δραστών κάνει λόγο η αμερικανική κυβέρνηση, η οποία καταδικάζει με τον πλέον σθεναρό τρόπο την «φρικτή τρομοκρατική» επίθεση στην Τουρκία. Ο Λευκός Οίκος απέστειλε επίσης τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, με τηλεγράφημά του προς τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν στην Άγκυρα.

Για “θρασύδειλη τρομοκρατική επίθεση” έκανε λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ενώ η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επισήμανε ότι οι βομβιστικές επιθέσεις που στοίχισαν την ζωή σε τουλάχιστον 86 ανθρώπους στην Τουρκία συνιστούν μια επίθεση κατά των πολιτικών δικαιωμάτων, της δημοκρατίας και της ειρήνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος