Π. Σάντσεθ: Με φυσική παρουσία στη σύνοδο EuroMed – Κανονικά η συνάντηση με Μητσοτάκη

Array

Μετά την επιστροφή του από τη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, το βράδυ της Κυριακής, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Η ατζέντα του έχει αλλάξει και συμμετέχει μόνο τηλεματικά στις πιο σημαντικές συναντήσεις. Στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο προήδρευσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νάντια Καλβίνιο. Στη σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής για έλεγχο της κυβέρνησης ζήτησε να ψηφίσει τηλεματικά.

Πηγές της Μονκλόα διαβεβαιώνουν ότι ο Σάντσεθ είναι καλά αλλά παρουσιάζει τα κλασικά συμπτώματα του κορονοϊού. Επιπλέον διατηρούν στο πρόγραμμά του την φυσική παρουσία του την ερχόμενη Παρασκευή στο Αλικάντε, όπου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνάντηση των 9 ευρωμεσογειακών χωρών EuroΜed. Στη σύνοδο συμμετέχουν η Κύπρος, Κροατία, Σλοβενία, Γαλλία, Ιταλία, Μάλτα, Πορτογαλία και Ελλάδα.

Στο περιθώριο της συνόδου διατηρούν επίσης στο πρόγραμμά του δύο διμερείς συναντήσεις με τον Σλοβένο πρωθυπουργό και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Σάντσεθ θα υποδεχθεί τον κ. Μητσοτάκη στις 30/9 στις 11.30 ώρα Ελλάδας. Μετά τη συνάντηση θα κάνουν δηλώσεις από κοινού.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος