Π.Ο.Υ: Μνημειώδες σφάλμα για οποιαδήποτε χώρα, να πιστεύει ότι ο κίνδυνος έχει περάσει

Ανταπόκριση Στρασβούργο Κώστας Δαβάνης

Πάνω από 30 ψηφίσματα και αποφάσεις εγκρίθηκαν κατά την διάρκεια της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας του Π.Ο.Υ σε διάφορους τομείς της δημόσιας υγείας. Οι αποφάσεις αφορούν την πανδημία, τον διαβήτη, τις αναπηρίες, τον τερματισμό της βίας κατά των παιδιών, την φροντίδα των ματιών, τον HIV, την ηπατίτιδα και τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις, την τοπική παραγωγή φαρμάκων, την ελονοσία, παραμελημένες τροπικές ασθένειες, και μη μεταδοτικές ασθένειες.

Ο επικεφαλής του Π.Ο.Υ εμφανίστηκε αισιόδοξος καθώς τα κρούσματα και οι θάνατοι συνεχίζουν να μειώνονται παγκοσμίως, αλλά θα ήταν, όπως τόνισε μνημειώδες σφάλμα για οποιαδήποτε χώρα, να πιστεύει ότι ο κίνδυνος έχει περάσει. Προέτρεψε για άλλη μια φορά τις χώρες να δεσμευτούν και να στηρίξουν τους στόχους για την επίτευξη εμβολιασμού στο τουλάχιστον το 10% του πληθυσμού όλων των χωρών έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και τουλάχιστον το 30% έως το τέλος του έτους.

«Κάποια μέρα – ελπίζουμε σύντομα – η πανδημία θα είναι πίσω μας, αλλά θα εξακολουθήσουμε να αντιμετωπίζουμε τις ίδιες ευπάθειες που επέτρεψαν σε ένα μικρό ξέσπασμα να γίνει παγκόσμια πανδημία» είπε και στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα θέσπισης μιας παγκόσμιας συνθήκης που ήδη δρομολογείται για τον Νοέμβριο και θα αφορά την ετοιμότητα και την αντίδραση σε πανδημίες.

Ο Δρ Τενδρος επανέλαβε πως ένας ισχυρός Π.Ο.Υ θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί σωστά, και προέτρεψε τα κράτη μέλη να αδράξουν αυτήν την στιγμή και να σχεδιάσουν μια πορεία προς ένα βιώσιμο οικονομικό μοντέλο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος