Ουκρανία: Σαφής η αμφισβήτηση των προθέσεων της Ρωσίας, ύστερα από την επίθεση στην Οδησσό (video)

Η Ουκρανία κατηγόρησε τον Πούτιν ότι με την επίθεση κατά του λιμανιού της Οδησσού «έφτυσε κατά πρόσωπο» τον ΟΗΕ και την Τουρκία. Ενδεικτικό το κλίμα που επικρατεί στη χώρα, σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ, Ελβίρα Κρίθαρη η οποία τονίζει ότι υπάρχει έντονη ανησυχία για την επόμενη μέρα της συμφωνίας που υπογράφηκε στην Κωνσταντινούπολη, καθώς επίσης είναι σαφής η αμφισβήτηση των προθέσεων της Ρωσίας.

Ειδικότερα, λίγες μόλις ώρες από την υπογραφή της Συμφωνίας στην Κωνσταντινούπολη για τα σιτηρά, πύραυλοι έπληξαν το λιμάνι της Οδησσού, σημαντικό κόμβο μεταφορών της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Πολιτικής και Τροφίμων της Ουκρανίας, «Η ζημιά είναι εκτεταμένη, θα επηρεαστεί η εξαγωγή σιτηρών». Ωστόσο, ο Ουκρανός Υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι θα συνεχιστούν οι προετοιμασίες για την εξαγωγή των σιτηρών.

Αν και τα γεγονότα δείχνουν ότι η Ρωσία παραβίασε τη συμφωνία, χωρίς να έχει περάσει ούτε ενα 24ωρο από την υπογραφή της, Αμερικανοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι τεχνικά δεν την έχει παραβιάσει.

Ανταπόκριση – Κίεβο: Ελβίρα Κρίθαρη

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος