Ουκρανός βουλευτής: Ρωσική βόμβα έπληξε νοσοκομείο στην περιοχή του Αζοφστάλ στη Μαριούπολη – Κάτω από τα ερείπια περίπου 300 άνθρωποι

Οι ρωσικές δυνάμεις έριξαν ισχυρή βόμβα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της χαλυβουργίας Αζοφστάλ στη Μαριούπολη και κάτω από ερείπια βρίσκονται περίπου 300 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, ανέφερε ο Ουκρανός βουλευτής Σεργκέι Ταρούτα από την Μαριούπολη σε ανάρτησή του στο Facebook, σύμφωνα με το ουκρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ukrinform.

«Οι Ρώσοι φασίστες έριξαν μια ισχυρή βόμβα στο νοσοκομείο που βρίσκεται στην περιοχή της χαλυβουργίας Αζοφστάλ. Με βάση τις δικές μου πληροφορίες, κάτω από τα ερείπια βρίσκονται περίπου 300 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και παιδιά. Στο τμήμα του νοσοκομείου που δεν καταστράφηκε υπήρχαν τραυματίες υπερασπιστές και κρυβόντουσαν κάτοικοι της Μαριούπολης με παιδιά. Επειδή στην κατεστραμμένη πόλη δεν έχει πού να κρυφτείς!!» έγραψε ο Ταρούτα.

Ο ίδιος ανέφερε ότι σήμερα 19 Απριλίου, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) παρουσίασε συνομιλία που κατέγραψε ενός από τους ρώσους κατακτητές, στην οποία αναφέρεται ότι στο εργοστάσιο του Αζοφστάλ θα ρίξουν βόμβες τριών τόνων.

Όπως μετέδωσε το Ukrinform, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας κοινοποίησε συνομιλία στην οποία Ρώσος στρατιωτικός ακούγεται να λέει για την εντολή της ηγεσίας να «ισοπεδώσουν» το εργοστάσιο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

Πηγές: Ukrinform, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος