Ουκρανική κρίση, Ποντίφικας Φραγκίσκος: Στις 2 Μαρτίου ημέρα νηστείας και προσευχής υπέρ της ειρήνης – Η ειρήνη όλων απειλείται από συμφέροντα

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο Ποντίφικας Φραγκίσκος, κατά τη διάρκεια της σημερινής ομιλίας του στο Γενικό Ακροατήριο, μίλησε με μεγάλη ανησυχία για τα σενάρια που διαμορφώνονται στην Ουκρανία, και κήρυξε στις 2 Μαρτίου ημέρα νηστείας και προσευχής υπέρ της ειρήνης.

“Νιώθω μεγάλο πόνο στην καρδιά για την επιδείνωση της κατάστασης στην Ουκρανία. Παρά τις διπλωματικές προσπάθειες των τελευταίων εβδομάδων, ανοίγονται όλο και πιο ανησυχητικά σενάρια” και πρόσθεσε πως “όπως εγώ, τόσοι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο βιώνουν αγωνία και ανησυχία (για την κατάσταση στην Ουκρανία).” 

“Για άλλη μια φορά η ειρήνη όλων απειλείται από συμφέροντα” είπε ο Ποντίφικας. “Θα ήθελα να απευθύνω έκκληση σε όσους έχουν πολιτικές ευθύνες να κάνουν μια σοβαρή εξέταση της συνείδησής τους ενώπιον του Θεού που είναι ο Θεός της ειρήνης και όχι του πολέμου. Ένας Θεός Πατέρας όλων που θέλει να είμαστε αδέρφια, όχι εχθροί”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος