Ουκρανική κρίση, Μιλάνο: Σάλος με αναβολή μαθήματος για το έργο του Dostoevskij στο Πανεπιστήμιο Bicocca

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Σάλος επικρατεί από το πρωί στα Ιταλικά κοινωνικά δίκτυα σχετικά με την αναβολή τεσσάρων μαθημάτων για το έργο του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Dostoevskij.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός συγγραφέας και καθηγητής Paolo Nori ανακοίνωσε στο Instagram πως τα μαθήματα ήταν “δωρεάν και ανοιχτά προς όλους” και αναβλήθηκαν με απόφαση του Αντιπρύτανη Διδακτικής, με στόχο “να αποφευχθεί κάθε μορφής αντιπαράθεση, ιδιαίτερα εσωτερική, αυτή τη στιγμή της μεγάλης έντασης”. 

Μια απόφαση που δείχνει μια “γελοία λογοκρισία” σύμφωνα με τον Nori, ο οποίος προσθέτει πως “ο φόβος που προκαλούν οι Ρώσοι παίρνει μοναδικές διαστάσεις”. Επίσης, σχολίασε πικρά το γεγονός λέγοντας μάλιστα πως “το να είσαι Ρώσος είναι λάθος – ακόμα και να είσαι νεκρός Ρώσος. Αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι φρικτό και μου έρχεται να κλάψω και μόνο που το σκέφτομαι. Αλλά αυτά τα πράγματα είναι γελοία”.

Το σχόλιο του Paolo Nori και η απόφαση του Πανεπιστημίου Bicocca προκάλεσαν κύμα αλληλεγγύης προς τον συγγραφέα, αλλά και ποικίλες, σφοδρές αντιδράσεις στο διαδίκτυο, από απλό κόσμο αλλά και διάφορους πολιτικούς.

Στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως, σύμφωνα με Ιταλικά ΜΜΕ, το Πανεπιστήμιο Bicocca φαίνεται πως ανακάλεσε την απόφαση, λέγοντας πως δεν υπήρξε “καμία λογοκρισία” και πως “το μάθημα θα διεξαχθεί όπως είχε προγραμματιστεί” ενώ κάνει λόγω για “παρεξήγηση σε μια περίοδο μεγάλης έντασης”. 

Μέχρι στιγμής αναμένεται το σχόλιο του Paolo Nori σχετικά με την εξέλιξη και την ενδεχόμενη επίλυση της υπόθεσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος