Ουκρανική κρίση, Andriy Shevchenko: Αυτό που συμβαίνει είναι απάνθρωπο – Ποια χώρα έχει σειρά; (video)

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ο Andriy Shevchenko είναι ένας πολύ γνωστός Ουκρανός πρώην επιθετικός, scorer των Milan, Chelsea και Dynamo Kiev και νικητής της Χρυσής Μπάλας του 2004, όπως και υποψήφιος στις Ουκρανικές εκλογές του 2012. Ένα ιδιαίτερα αγαπητό πρόσωπο στην Ιταλία, ο Shevchenko μάχεται από τις 24 Φεβρουαρίου για την ειρήνη στην Ουκρανία.

Το βράδυ της Τετάρτης 2 Μαρτίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα για το Κύπελλο Ιταλίας στο γήπεδο San Siro του Μιλάνου, προβλήθηκε βίντεο μήνυμά του Ουκρανού πρωταθλητή:   

“Αγαπητοί Ιταλοί φίλοι, από το Σαν Σίρο σας ζητώ να δώσετε ένα ηχηρό μήνυμα υποστήριξης για την ειρήνη στην Ουκρανία. Ο Ουκρανικός λαός θέλει ειρήνη. Γιατί η ειρήνη δεν έχει σύνορα. Γιατί αυτό που μας ενώνει πρέπει να είναι πιο δυνατό από αυτό που μας χωρίζει. Ας σταματήσουμε μαζί αυτόν τον πόλεμο. Μια αγκαλιά σε όλους”. 

Το όμορφο αυτό μήνυμα δεν ήταν το μόνο του Sheva. Σήμερα η La Repubblica δημοσίευσε μια συνέντευξη του πρώην επιθετικού της Milan, όπου ο ίδιος ευχαριστεί την Ιταλία, τον Ντράγκι αλλά και τον Βρετανό Πρωθυπουργό Τζόνσον για την στήριξη του Ουκρανικού λαού.

“Η Ουκρανία επιδιώκει μόνο την ειρήνη, υπερασπίζεται την ελευθερία της” τόνισε ο Shevchenko, ο οποίος τόνισε πως οι Ουκρανοί χρειάζονται βοήθεια και φάρμακα.

“Αυτό που συμβαίνει είναι απάνθρωπο, δεν πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε γι’ αυτό. Πρέπει να νιώθουμε την υποστήριξη της Διεθνούς Κοινότητας κάθε στιγμή” δήλωσε ο Sheva, ενώ σχετικά με τον ρόλο του στην υποστήριξη της χώρας του τόνισε πως “θα κάνω ό,τι χρειάζεται για τη χώρα μου, ό,τι είναι απαραίτητο” και υπογράμμισε πως ο ρόλος του αθλητισμού μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός: “Έχει απίστευτη δύναμη. Μπορεί να αλλάξει τον κόσμο.”

Μιλώντας για τον Πούτιν, ο Shevchenko τον ονομάζει “δολοφόνο” και τονίζει πως “τώρα ο στόχος είμαστε εμείς (οι Ουκρανοί) που συνορεύουμε με τη Ρωσία. Αλλά μετά από εμάς, ποια άλλη χώρα θα έχει σειρά;”

Κλείνοντας, ο Ουκρανός πρωταθλητής δηλώνει πως “νιώθουμε την μεγάλη αλληλεγγύη προς τους πρόσφυγές μας στα σύνορα” και τονίζει πως “χρειάζεται μια διπλωματική λύση για να σταματήσει ο πόλεμος. Αυτή η Ρωσική επίθεση πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό”.

Ουκρανική κρίση, Andriy Shevchenko: Αυτό που συμβαίνει είναι απάνθρωπο – Ποια χώρα έχει σειρά; (video)
Το βίντεο μήνυμα του Shevchenko στο San Siro (AP Photo/Antonio Calanni)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος