Ουκρανικές αρχές: Τουλάχιστον 8 άμαχοι νεκροί από τις ρωσικές επιθέσεις στο ανατολικό τμήμα της χώρας

Τουλάχιστον οκτώ άμαχοι βρήκαν σήμερα τον θάνατο από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς στις περιοχές του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία, όπου μαίνονται οι μάχες, σύμφωνα με τις τοπικές ουκρανικές αρχές.

«Πολλοί άνθρωποι ήθελαν να φύγουν» από την Κρεμίνα, μια μικρή κοινότητα στην περιοχή του Λουχάνσκ που έπεσε νωρίτερα σήμερα στα χέρια των Ρώσων, όπως ανέφερε σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στο Telegram o περιφερειακός κυβερνήτης Σεργκίι Γκαϊντάι. Σύμφωνα με τον ίδιο, τέσσερις άμαχοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο σκοτώθηκαν από ρωσικά πυρά, ενώ άλλος ένας τραυματίστηκε.

Στη γειτονική περιοχή του Ντονέτσκ, περίπου 20 χιλιόμετρα μακρύτερα, τέσσερις πολίτες σκοτώθηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό, σύμφωνα με τον Πάβλο Κιριλένκο, επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Ντονέτσκ. «Δύο στο Τόρσκε, ένας στο Χαντριγκαλόβε και ένας στο Ραζντόλνε (σκοτώθηκαν). Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν», γνωστοποίησε μέσω Telegram.

Μετά την υποχώρηση των στρατευμάτων της γύρω από το Κίεβο, η Ρωσία συγκέντρωσε τον κύριο όγκο των δυνάμεών της στην ανατολική Ουκρανία, στόχο συχνών βομβαρδισμών μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.

Εν τω μεταξύ, στο Χάρκοβο, οι ρωσικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων δεκαπέντε, μεταξύ αυτών και ένα 14χρονο αγόρι, σύμφωνα με τον περιφερειακό κυβερνήτη Όλεγκ Σινεγκούμποφ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος