Ουκρανία: Υπό ουκρανικό έλεγχο τρείς οικισμοί νότια και ανατολικά δήλωσε ο Β. Ζελενσκι

Array

Οι ουκρανικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους δύο οικισμούς στη νότια Ουκρανία, έναν τρίτο στα ανατολικά και επιπρόσθετο έδαφος στο ανατολικό τμήμα της χώρας,  υποστήριξε σήμερα σε δήλωση του ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δεν προσδιόρισε  ακριβώς  που βρίσκονται τα εδάφη και δεν ανέφερε τη χρονική σειρά που ανακτήθηκαν, εκτός από το ότι έλαβε “καλές αναφορές” σε μια συνάντηση σήμερα από τους στρατιωτικούς διοικητές και τους επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών.

Στο νυχτερινό διάγγελμά του μέσω βιντεοσύνδεσης, ο Ζελένσι ευχαρίστησε τις ουκρανικές δυνάμεις για την απελευθέρωση ενός οικισμού στην ανατολική περιφέρεια Ντονέτσκ και την κατάληψη “κάποιων υψωμάτων” επίσης σε μια ανατολική περιοχή στην κατεύθυνση του Λισιτσάνσκ-Σιβέρσκ και για την απελευθέρωση δύο νότιων οικισμών.

Ο Κιρίλο Τιμοσένκο, αναπληρωτής προσωπάρχης του προέδρου, ανήρτησε νωρίτερα μια φωτογραφία που δείχνει στρατιώτες να υψώνουν την ουκρανική σημαία πάνω από ένα χωριό που φέρεται να βρίσκεται στη νότια περιοχή που είναι το κύριο επίκεντρο της αντεπίθεσης. Προσδιόρισε την τοποθεσία στην περιοχή της Χερσώνας, που καταλήφθηκε από τις ρωσικές  δυνάμεις πρόσφατα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος