Ουκρανία: Το Κίεβο απαιτεί τον τερματισμό επιθέσεων σε αμάχους

Ο Ουκρανός διαπραγματευτής και σύμβουλος της ουκρανικής προεδίας, ο Μιχαΐλο Ποντόλιακ κάλεσε σήμερα τη Ρωσία να σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον αμάχων, κατά την έναρξη ενός τρίτου γύρου συνομιλιών με Ρώσους αξιωματούχους για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

«Σε λίγα λεπτά, θα αρχίσουμε να μιλάμε με εκπροσώπους μιας χώρας που πιστεύει σοβαρά ότι η μεγάλης κλίμακας βία κατά των αμάχων είναι μια επιχειρηματολογία. Αποδείξτε ότι αυτό δεν ισχύει», έγραψε στο Twitter.

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί εμποδίζουν την απομάκρυνση αμάχων από το Κίεβο, τη Μαριούπολη, το Σούμι, το Χάρκιβ, τη Βολνοβάχα και το Μικολάιφ, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα το υπουργείο Εξωτερικών της Ουκρανίας. «Αυτό εμποδίζει την ασφαλή διέλευση ανθρωπιστικών διαδρόμων για Ουκρανούς και ξένους πολίτες, καθώς και την παράδοση φαρμάκων και τροφίμων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Το υπουργείο κάλεσε τους ξένους ηγέτες να εξαναγκάσουν τη Ρωσία να τηρήσει κατάπαυση του πυρός για να αποτρέψει, όπως είπε, μια ανθρωπιστική καταστροφή. Αντιπροσωπείες Ρωσίας και Ουκρανίας ξεκίνησαν πριν λίγο έναν τρίτο γύρο συνομιλιών στην Λευκορωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος