Ουκρανία: Τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και προσωπικού θα στείλει η Γαλλία σε «μεγάλες ποσότητες»

Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνού, σε συνέντευξη του ανήγγειλε, ότι η χώρα του  θα στείλει «μεγάλες ποσότητες» τεθωρακισμένων οχημάτων, μεταφοράς προσωπικού και μάχης στην Ουκρανία.

Η αποστολή έχει σκοπό  την ταχύτερη μετακίνηση των Ουκρανών στρατιωτών σε ζώνες υπό εχθρικά πυρά, υποστήριξε στη συνέντευξη που έδωσε  στην εφημερίδα Parisien-Aujourd’hui en France. Τα οχήματα αυτά θα «διαθέτουν οπλισμό», εξήγησε.

Ο κ. Λεκορνού επιβεβαίωσε επίσης την αποστολή στην Ουκρανία άλλων έξι πυροβόλων μακρού βεληνεκούς CAESAr, πέραν των δώδεκα που έχουν σταλεί ήδη για να αντιμετωπιστεί η ρωσική εισβολή.

Τα συστήματα αυτά 155 χιλιοστών, προσαρμοσμένα σε φορτηγά, έχουν δραστικό βεληνεκές που μπορεί να ξεπερνά τα σαράντα χιλιόμετρα, ανάλογα με τα πυρομαχικά. Μπορούν να βάλλουν από έξι ως οκτώ φορές ανά λεπτό.

Απέφυγε ως τόσο να δώσει λεπτομέρειες για την παράδοση των επιπλέον συστημάτων του πυροβολικού, την οποία υποσχέθηκε ο πρόεδρος Μακρόν τη 16η Ιουνίου, όταν επισκέφθηκε το Κίεβο.

Σε ότι αφορά την παράδοση πυραύλων κατά πλοίων επιφανείας, τους οποίους ζητεί η ουκρανική κυβέρνηση για να σπάσει «τον ναυτικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει η Ρωσία στερώντας από πολλές χώρες τις παραδόσεις σιτηρών και πρώτων υλών», ο υπουργός περιορίστηκε να πει πως είναι «ανάμεσα στους φακέλους που εξετάζονται».

Από την έναρξη της εισβολής του στρατού της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου, το Παρίσι έχει παραδώσει στο Κίεβο, πέρα από τα πυροβόλα CAESAr, αντιαρματικούς πυραύλους Milan και αντιαεροπορικούς πυραύλους Mistral. Στα μέσα Απριλίου, η τότε υπουργός Άμυνας της Γαλλίας,  Φλοράνς Παρλί, υπολόγιζε ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός που είχε προμηθεύσει μέχρι τότε το Παρίσι στο Κίεβο ξεπερνούσε σε αξία τα εκατό εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος