Συμφωνία Σολτς-Μπάιντεν για κυρώσεις σε περίπτωση εισβολής της Ρωσίας – Δεν θα υπάρχει Nord Stream 2 δηλώνει ο Μπάιντεν

Διαβεβαιώσεις απο τον Γερμανό Καγκελάριο Ολαφ Σόλτς έλαβε στον Λευκό Οίκο κατά τη συνάντηση τους, ο Αμερικανός Πρόεδρος, ότι όλα τα απαραίτητα βήματα θα γίνουν απο κοινού με τους συμμάχους της Γερμανίας, σε βάρος της Ρωσίας σε περίπτωση στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία.

Ο κ. Σολτς δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον γερμανορωσικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι όλες οι αποφάσεις θα ληφθούν σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ και τους υπόλοιπους συμμάχους. Προηγουμένως, ο πρόεδρος των ΗΠΑΤζο Μπάιντεν δήλωσε κατηγορηματικά ότι, «εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, δεν θα υπάρχει πλέον Nord Stream 2».

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε μετά τις συνομιλίες ο κ. Σολτς υπογράμμισε ότι υπάρχει στρατιωτική απειλή κατά της Ουκρανίας όπως επίσης ότι είναι σημαντικό παράλληλα με την προετοιμασία των κυρώσεων να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι του διαλόγου με τη Μόσχα, σε όλα τα σχήματα, είτε διμερώς με τις ΗΠΑ είτε με το ΝΑΤΟ είτε στο πλαίσιο του ΟΑΣΕ και του Σχήματος της Νορμανδίας. «Αυτή είναι η στρατηγική με τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας», ανέφερε ο κ. Σολτς και επανέλαβε ότι η Ρωσία «πρέπει να αντιληφθεί ότι οι κυρώσεις θα αφορούν μακροπρόθεσμα, βαριά μέτρα».

Με τη σειρά του ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι θεωρεί τη Γερμανία «έναν από τους σημαντικότερους εταίρους» των ΗΠΑ, ο οποίος «έχει την απόλυτη εμπιστοσύνη μας». Η Γερμανία «είναι απολύτως, εντελώς και πλήρως αξιόπιστη” υπογράμμισε ο Τζό Μπαίντεν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος