Ουκρανία: Στο δρόμο για τον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια οι επιθεωρητές του ΔΟΑΕ

Array

Ομάδα επιθεωρητών του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) είναι καθ’ οδόν προς τον πυρηνικό ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία, όπου τα ρωσικά και τα ουκρανικά στρατεύματα αλληλοκατηγορούνται τις τελευταίες εβδομάδες για βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε σήμερα ο Ραφαέλ Γκρόσι, ο γενικός διευθυντής της υπηρεσίας αυτής του ΟΗΕ.

«Είμαστε επιτέλους στην πορεία να κινηθούμε έπειτα από μήνες προσπαθειών. Ο ΔΟΑΕ θα μεταβεί στο εσωτερικό του πυρηνικού εργοστασίου στη Ζαπορίζια», του μεγαλύτερου της Ευρώπης, στα χέρια του ρωσικού στρατού από τις αρχές του Μαρτίου, είπε ο κ. Γκρόσι σε δημοσιογράφους στο Κίεβο λίγο πριν από την αναχώρηση της ομάδας της οποίας ηγείται.

Στην νότια Ουκρανία, βομβαρδίζοντας στρατηγικής σημασίας γέφυρες κατά μήκος του ποταμού Δνείπερου, οι στρατιωτικές δυνάμεις, επιχειρούν να εμποδίσουν τον ανεφοδιασμό των ρωσικών στρατευμάτων στην περιοχή της Χερσώνας. Στόχος των Ουκρανών είναι η ανακατάληψη εδαφών απο τους Ρώσους στο νότιο τμήμα της χώρας.   Πάντως, η Μόσχα υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις αποκρούστηκαν, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους Ουκρανούς.

Εκτός πολεμικού πεδίου, οι Ρώσοι κλείνουν “προσωρινά” τη στρόφιγγα του φυσικού αερίου στη Γερμανία μέσω του Nord Stream.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος