Ουκρανία: Η στιγμή που κάτοικοι και ο απεσταλμένος της ΕΡΤ σπεύδουν στα καταφύγια της Ζαπορίζια – Δείτε βίντεο

Συναγερμός έχει σημάνει στη Ζαπορίζια. Στρατιωτικοί απομακρύνουν τον κόσμο από τα σπίτια και τους ζητούν να μεταφερθούν σε καταφύγια μετά τις πληροφορίες για κατάληψη της Μελιτούπολης από τις ρωσικές δυνάμεις.

Δείτε τον απεσταλμένο στην ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης, καθώς ακολουθεί πολίτες που με τα παιδιά τους αγκαλιά ακολουθώντας τις οδηγίες των αρχών σπεύδουν στα καταφύγια. Πρόκειται για εκατό οικογένειες που έχουν έρθει από ήδη πληγείσες περιοχές στα περίχωρα της Μαριoύπολης.

Οι σειρήνες στη Ζαπορίζια ήχησαν για πρώτη φορά το βράδυ της Παρασκευής, ανέφερε ο απεσταλμένος στην ΕΡΤ, Γιώργος Σιδέρης, ο οποίος βρίσκεται στην πόλη. Πρόσθεσε ότι η συσκότιση που επικράτησε τη νύχτα ήταν κάτι πρωτοφανές. Ακόμα και ο φακός που κάποιοι κρατούσαν έπρεπε να είναι κλειστός, τόνισε.

Ουκρανία: Η στιγμή που κάτοικοι και ο απεσταλμένος της ΕΡΤ σπεύδουν στα καταφύγια της Ζαπορίζια – Δείτε βίντεο

Στους δρόμους δεν κυκλοφορούσε κανείς παρά μόνο αστυνομικοί, που έκαναν ελέγχους. Την εμφάνισή τους έκαναν και στρατιωτικοί, είτε με οχήματα, είτε με άρματα μάχης.

Πάντως, ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων, James Heappey, τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τη Μελιτόπολη. «Οι Ρώσοι ισχυρίζονται ότι πήραν τη Μελιτόπολη αλλά δεν μπορούμε να δούμε οτιδήποτε για να το τεκμηριώσει αυτό. Όλα ακόμα στα ουκρανικά χέρια» είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος