Ουκρανία – σιτηρά: Βρετανική ασφαλιστική εταιρεία αναστέλει την κάλυψη λόγω «αυξημένου κινδύνου»

Array

Η Ascot, η οποία αποτελεί μέρος της ασφαλιστικής εταιρείας Lloyd of London, σταματά να ασφαλίζει νέες αποστολές στον «διάδρομο» εξαγωγής σιτηρών της Μαύρης Θάλασσας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Chris McGill, η εταιρεία θα σταματήσει να εκδίδει κάλυψη για αυτές τις αποστολές μέχρι να ξεκαθαριστεί η κατάσταση, μεταδίδει το Reuters.

«Το ασφαλιστικό που έχει ήδη εκδοθεί παραμένει», πρόσθεσε.

Η Ascot και η χρηματιστηριακή Marsh λέγεται ότι εξασφάλισαν 50 εκατομμύρια δολάρια για τους εμπόρους σιτηρών στα τέλη Ιουλίου για να καλύψουν το φορτίο κάθε ταξιδιού, το οποίο έχει χρησιμοποιηθεί για το μεγαλύτερο μέρος των αποστολών μέχρι στιγμής.

Ο Marcus Baker, παγκόσμιος επικεφαλής ναυτιλίας και φορτίου στη Marsh, δήλωσε σε ξεχωριστή ομιλία ότι η αλλαγή στο περιβάλλον κινδύνου τις τελευταίες 48 ώρες ήταν πολύ αισθητή.

«Δεδομένης της αλλαγής των συνθηκών, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ασφαλιστές έλαβαν την απόφαση να αναστείλουν τις υποθέσεις μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα», είπε ο Baker.

Η Ρωσία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τη συμφωνία για τη μεταφορά σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας μετά τις εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιές σε πλοία του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στο λιμάνι της Σεβαστούπολης της Κριμαίας.

Η Ουκρανία επιβεβαίωσε ότι 12 πλοία απέπλευσαν με 354.500 τόνους σιτηρών, τους περισσότερους σε μια μέρα από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα και υποδηλώνει καθυστέρηση μετά τη διακοπή των εξαγωγών την Κυριακή.

«Ελπίζουμε ότι η υπόσχεση ότι δεν θα επιτεθούν οι εμπορικές μεταφορές θα συνεχίσει να ισχύει», δήλωσε πηγή στην ασφαλιστική αγορά.

Μετάφραση: Λιλιάνα Κούλιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος