Ουκρανία: Σφυροκόπημα ρωσικών πυραύλων – Εναλλακτικές διαδρομές για τα σιτηρά από τους Ουκρανούς (video)

Η πόλη Σεβεροντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία είναι για εβδομάδες θέατρο της πιο σκληρής αναμέτρησης. Σύμφωνα με δυτικούς αξιωματούχους η Ρωσία ετοιμάζεται να ρίξει στη μάχη και νέες ενισχύσεις, προκειμένου να ολοκληρώσει την κατάληψη της περιοχής του Ντονμπάς. Όμως οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν και τα δυτικά της χώρας μετά από καιρό, στην πόλη Τερνοπίλ. Η Μόσχα ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε αποθήκη γεμάτη με αμερικανικά και ευρωπαϊκά όπλα.

«Υψηλής ακρίβειας πύραυλοι Καλίμπρ μεγάλου βεληνεκούς από τη θάλασσα κατέστρεψαν στην περιοχή Τερνόπιλ κοντά στο Χόρτκιφ, μεγάλη αποθήκη αντιαρματικών πυραυλικών συστημάτων και οβίδες, εφόδια προς το καθεστώς του Κιέβου από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Ιγκάρ Κανασένκοφ.

Ενώ ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας απαριθμούσε με λεπτομέρειες τις στρατιωτικές απώλειες των αντιπάλων, ο κυβερνήτης του Χόρτκιφ έκανε λόγο για 22 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 7 γυναίκες και ένας 12χρονος.

Οι μάχες συνεχίζονται για τον έλεγχο του Ντονμπάς. Χωρίς νερό και αέριο έχουν μείνει οι κάτοικοι που παραμένουν στο Σλαβιάνσκ.

Νάρκη εξερράγη κάτω από το νερό, πολύ κοντά σε ειδυλλιακή παραλία της Οδησσού σκοτώνοντας έναν άνθρωπο που νόμισε πως η θάλασσα είναι και για κολύμπι.

Οι θάλασσες είναι επικίνδυνες και για τη μεταφορά σιτηρών. Οι ουκρανικές αρχές υπόσχονται να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για να εξασφαλίσουν ότι οι τόνοι σιτηρών που έχουν αποκλειστεί στα ουκρανικά λιμάνια, θα φτάσουν στον προορισμό τους.

«Για το λιμάνι της Οδησσού που ελέγχεται από την Ουκρανία χρησιμοποιούμε εναλλακτικές διαδρομές με τη συνδρομή φίλων και εταίρων, όπως η Ρουμανία, η Πολωνία και οι Βαλτικές χώρες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Σενικ.

Ένα μικρό γραφικό κανάλι της Ρουμανίας στο Δούναβη έγινε σωτήριο πέρασμα για τη διέλευση των ουκρανικών σιτηρών. Την ίδια ώρα, αυτονομιστές του Λουχάνσκ ανακοίνωσαν ότι εξήγαγαν ήδη σιτηρά στη Ρωσία.

Πηγή: ΕΡΤ/ Χριστίνα Ποπόρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος