Ουκρανία: Σε απελάσεις διπλωματών και άλλες κυρώσεις προχώρησε η Ιαπωνία -Απελάσεις και από το Μαυροβούνιο

Οκτώ Ρώσους διπλωμάτες ανακοίνωσε σήμερα ότι απελαύνει  η Ιαπωνία ενώ και το Μαυροβούνιο έδωσε περιθώριο μιας εβδομάδας σε άλλους τέσσερεις  διπλωμάτες να εγκαταλείψουν τη χώρα. Ήδη έχει απελαθεί ένας Ρώσος διπλωμάτης.

Στην Ιαπωνία  η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών ενημέρωσε για την απέλαση των οκτώ διπλωματών μεταξύ των οποίων δεν είναι ο Ρώσος πρέσβης στο Τόκιο Μιχαήλ Γκαλούζιν.  Οι Ιάπωνες αξιωματούχοι τον  ενημέρωσαν ότι ο θάνατος αμάχων  στην Ουκρανία αποτελεί σοβαρή παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και έγκλημα πολέμου.

Την ίδια ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας λόγω των παραβιάσεων του διεθνούς δικαίου στην Ουκρανία.

«Θα απαγορεύσουμε την εισαγωγή ρωσικού άνθρακα. Θα υιοθετήσουμε εναλλακτικές και μειώνοντας τις εισαγωγές, θα μειώσουμε την ενεργειακή μας εξάρτηση από τη Ρωσία», τόνισε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Ο Κισίντα πρόσθεσε ότι θα παγώσουν και τα περιουσιακά στοιχεία αρκετών ρωσικών τραπεζών, ενώ θα επεκταθούν και οι κυρώσεις εναντίον Ρώσων.

Στο μεταξύ και το Μαυροβούνιο δείχνει την έξοδο από τη χώρα σε ακόμη τέσσερεις Ρώσους διπλωμάτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Οι διπλωμάτες αυτοί «παραβίασαν τους διπλωματικούς κανόνες», διευκρίνισε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες Πέμπτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP,  Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος