Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν το αεροδρόμιο της Ντνίπρο

Ο ρωσικός στρατός εκτόξευσε πυραύλους στις περιοχές Λουχάνσκ και Ντνίπρο της Ουκρανίας την Κυριακή, καταστρέφοντας ολοσχερώς ένα αεροδρόμιο και προκαλώντας ενδεχομένως απώλειες, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, περιφερειάρχης του Ντνιπροπετρόφσκ (κεντρική Ουκρανία), δήλωσε πως διασώστες ψάχνουν στα συντρίμμια μιας εγκατάστασης υποδομών που χτυπήθηκε στην πόλη Ζβονέτσκι και πρόσθεσε πως λεπτομέρειες για θύματα θα ανακοινωθούν αργότερα.

“Στη διάρκεια της νύχτας πύραυλοι υψηλής ακρίβειας κατέστρεψαν τη βάση και το αρχηγείο του εθνικιστικού τάγματος Δνείπερος στη Ζβονέτσκι, το οποίο έλαβε πρόσφατα επίσης ενισχύσεις από ξένους μισθοφόρους”, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο Ρεζνιτσένκο γνωστοποίησε στο Telegram πως σημειώθηκε επίσης επίθεση στο αεροδρόμιο της πόλης Ντνίπρο.

“Το ίδιο το αεροδρόμιο και οι υποδομές σε κοντινή απόσταση καταστράφηκαν. Και οι πύραυλοι εξακολουθούν να πέφτουν”, είπε ο Ρεζνιτσένκο.

Ο Ρεζνιτσένκο είχε δηλώσει νωρίτερα πως ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από επίθεση στο Ντνίπρο και πως οι πύραυλοι προκάλεσαν το ξέσπασμα πυρκαγιάς η οποία εντέλει κατασβέστηκε. Πύραυλος έπληξε επίσης ένα κτήριο στον τομέα Πάβλογκραντ, πρόσθεσε.

Ο Σεργκέι Γκαϊντάι, περιφερειάρχης του Λουχάνσκ, έγραψε νωρίτερα στο Telegram ότι ένα σχολείο και ένα πολυώροφο κτίριο χτυπήθηκαν στην πόλη Σεβεροντονέτσκ.

“Ευτυχώς, καμία απώλεια”, είπε ο Γκαϊντάι.

Πηγές: Reuters, AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος