Ουκρανία: Πληροφορίες ότι «έπεσε» η Σολεντάρ – Οι τελευταίες εξελίξεις από το μέτωπο του πολέμου (χάρτης)

Array

Μετά από ημέρες έντονων συγκρούσεων στα ανατολικά της Ουκρανίας φαίνεται τελικά ότι επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες ότι ο ρωσικός στρατός έκαμψε την αντίσταση των Ουκρανών μαχητών και κατέλαβε την πόλη Σολεντάρ που απέχει 15 χλμ. από το Μπαχμούτ. –more–>

Σύμφωνα με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας οι δυνάμεις τους κατέλαβαν την πόλη, η οποία εδώ και μήνες είναι το επίκεντρο αιματηρών συγκρούσεων μεταξύ των δύο αντίπαλων στρατευμάτων. Την πληροφορία αναμετέδωσει και ο ουκρανικός ιστότοπος Nexta αναρτώντας τον χάρτη των πολεμικών συγκρούσεων των δύο στρατευμάτων με πηγή το «Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου».

Η κατάληψη της Σολεντάρ και των αλατωρυχείων της από τη Μόσχα έχει συμβολική, στρατιωτική και εμπορική αξία για τη Ρωσία καθώς βρίσκεται στην περιοχή Ντονέτσκ της Ουκρανίας, την οποία η Μόσχα ισχυρίστηκε μονομερώς ότι προσάρτησε τον Σεπτέμβριο, παρά το γεγονός ότι κατέλαβε μόνο ένα μέρος της περιοχής. Η κατάληψη της περιοχής θεωρείται ευρέως ως πολεμικός στόχος του Κρεμλίνου.

Η ομάδα των Ρώσων μισθοφόρων Βάγκνερ έχει επίσης διαδραματίσει εξέχοντα ρόλο στην επίθεση και ο επικεφαλής της, ο Γιεβγκένι Πριγκόζιν, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την κατάληψη της πόλης για να αναβαθμίσει τα διαπιστευτήρια της οργάνωσής του στη Ρωσία.

Πηγή: Nexta, AP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος