Ουκρανία: Ο στρατός ανακατέλαβε 1.170 τ.χλμ. στη Χερσώνα

Array

Η Ουκρανία ανακατέλαβε 1.170 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδαφών στην περιοχή της Χερσώνας αφότου ξεκίνησε την αντεπίθεσή της, στα τέλη Αυγούστου, ανέφερε σήμερα μια εκπρόσωπος του στρατού.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις ανακατέλαβαν πολύ γρήγορα τα εδάφη γύρω από το Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά, ωστόσο η αντεπίθεση στα νότια, για να διώξουν τους Ρώσους από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, αποδεικνύεται δυσκολότερη υπόθεση.

Η εκπρόσωπος της στρατιωτικής διοίκησης του νότου, Ναταλία Χουμενιούκ, είπε ότι επιτυγχάνεται πρόοδος στο μέτωπο της Χερσώνας, όμως θα πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά για να ασφαλιστούν τα εδάφη που ανακατέλαβαν οι Ουκρανοί.

«Συνεχίζεται η δουλειά (…) η εκκαθάριση και οι επιχειρήσεις σταθεροποίησης, γιατί οι οικισμοί στους οποίους μπαίνουμε περιέχουν πολλές εκπλήξεις που άφησαν οι (Ρώσοι) κατακτητές», είπε η Χουμενιούκ μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση. «Μέχρι σήμερα, από την αρχή της αντεπίθεσης, έχουν απελευθερωθεί περισσότερα από 1.170 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή της Χερσώνας», διαβεβαίωσε.

Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι θεωρούν προτεραιότητα την ανακατάληψη της Χερσώνας, μιας επίπεδης, αγροτικής περιοχής, την οποία κατέλαβε η Μόσχα τις πρώτες ημέρες της εισβολής. Οι απώλειες εδαφών στη Χερσώνα μπορεί να απειλήσουν τις γραμμές ανεφοδιασμού της χερσονήσου της Κριμαίας, νοτιότερα, την επιστροφή της οποίας στην Ουκρανία ζητάει το Κίεβο από το 2014, όταν την προσάρτησε η Ρωσία.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος