Ουκρανία: Νεκρό νεογέννητο από βομβαρδισμό μαιευτηρίου στη Ζαπορίζια – Δύο νεκροί στο Χάρκοβο

Array

Νεογέννητο σκοτώθηκε όταν ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν μαιευτήριο στη Ζαπορίζια, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης της, ο Ολεξάντρ Σταρούχ, μέσω Telegram. Το χτύπημα επιβεβαιώνουν και οι ουκρανικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη στην πόλη Βίλνιανσκ στην περιοχή Ζαπορίζια, ως αποτέλεσμα επίθεσης με ρουκέτα καταστράφηκε διώροφο κτίριο μαιευτηρίου, ανέφεραν διασώστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πρόσθεσαν ότι μέσα στο κτίριο βρισκόταν «μια γυναίκα σε λοχεία με ένα νεογέννητο μωρό, καθώς και ένας γιατρός».

«Ένα μωρό που γεννήθηκε το 2022 πέθανε, ενώ η γυναίκα και ο γιατρός διασώθηκαν από τα ερείπια», δήλωσαν οι διασώστες, προσθέτοντας ότι σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες δεν υπήρχε κανένας άλλος παγιδευμένος κάτω από τα συντρίμμια.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης διένειμαν ένα βίντεο με διασώστες που εργάζονται για να απεγκλωβίσουν έναν άνδρα που παγιδεύτηκε στα ερείπια αυτού που φαίνεται να είναι το κατεστραμμένο μαιευτήριο.

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από βομβαρδισμούς σε συγκρότημα κατοικιών και κλινική στη βορειοανατολική περιοχή του Χάρκοβο, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Όλεγκ Σινεγκούμποφ. “Γύρω στις 7:40 π.μ. (0540 GMT) το Κουπιάνσκ βομβαρδίστηκε. Ένα εννιάροφο συγκρότημα κατοικιών και μια κλινική υπέστησαν ζημιές. Δυστυχώς, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους: μια 55χρονη γυναίκα και ένας 68χρονος άνδρας“, τόνισε ο Σινεγκούμποφ στα social media.

Ο εχθρός αποφάσισε για άλλη μια φορά να προσπαθήσει να πετύχει με τον τρόμο και τη δολοφονία αυτό που δεν μπόρεσε να πετύχει για εννέα μήνες και δεν θα μπορέσει να πετύχει“, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι είχε καταγράψει περισσότερες από 700 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις υγείας της Ουκρανίας από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας.

Πηγή: AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος