Ουκρανία: Μαιευτήρας τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια τοκετού στο Λουχάνσκ

Ένας μαιευτήρας, που εκτελούσε το επαγγελματικό του καθήκον κάτω από εχθρικά πυρά, τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του τοκετού στην περιοχή του Λουχάνσκ, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Περιφερειακής Στρατιωτικής Διοίκησης του Λουχάνσκ, Serhiy Haidai.

«Την περασμένη εβδομάδα, ένας μαιευτήρας τραυματίστηκε. Ένα γυαλί έσπασε στην πλάτη του ενώ βοηθούσε μια γυναίκα να γεννήσει. Ο άνδρας εκτελούσε το επαγγελματικό του καθήκον κάτω από εχθρικά πυρά και χωρίς δισταγμό σκέπασε τη μέλλουσα μητέρα και το μωρό της», έγραψε ο επικεφαλής της περιοχής.

Σημείωσε ότι υπάρχουν δύο μαιευτήρια στην περιοχή – το Πολυεπιστημονικό Νοσοκομείο της Πόλης του Σεβεροντονέτσκ και το Πολυεπιστημονικό Νοσοκομείο Lysychansk. Λόγω του αδιάκοπου βομβαρδισμού πόλεων και των σχετικών κινδύνων, έχει καταστεί αδύνατη η μεταφορά εγκύων γυναικών από την Κρεμίνα και τους κοντινούς οικισμούς σε αυτά τα νοσοκομεία. Ως εκ τούτου, αποφασίστηκε η ανάπτυξη ενός προσωρινού μαιευτηρίου στη βάση του Πολυεπιστημονικού Νοσοκομείου Κρεμίνα. Ένα αγόρι έχει ήδη γεννηθεί σε αυτό.

«Συνολικά, οκτώ νέοι πολίτες της Ουκρανίας γεννήθηκαν σε αυτά τα ιατρικά ιδρύματα την περασμένη εβδομάδα: πέντε αγόρια και τρία κορίτσια. Σε τρεις περιπτώσεις οι γιατροί χρειάστηκε να κάνουν καισαρική τομή. Οι μητέρες και τα μωρά βρίσκονται υπό συνεχή επίβλεψη ειδικών και λαμβάνουν όλη την απαραίτητη ιατρική περίθαλψη», είπε ο Serhiy Haidai.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τον επαγγελματισμό και τον ηρωισμό των γιατρών μας. Ειδικά αυτοί που βοηθούν να δημιουργηθεί μια νέα ζωή κάτω από βομβαρδισμούς», τόνισε ο επικεφαλής της ΟΒΑ.

Πηγή: ukrinform

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος