Ουκρανία: Η πόλη Κρίβι Ριχ απειλείται από πλημμύρες έπειτα από ρωσικό πλήγμα

Array

Η πόλη Κρίβι Ριχ, στην κεντρική Ουκρανία, απειλείται από πλημμύρες έπειτα από ένα ρωσικό πλήγμα, που προκάλεσε ζημιές σε υποδομές υδροδότησης και την υπερχείλιση ενός ποταμού, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική προεδρία.

«Στο σημείο της πρόσκρουσης, παρατηρούμε μια ροή ύδατος 100 κυβικών μέτρων το δευτερόλεπτο, πράγμα που αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο όγκο. Η στάθμη του νερού στον Ινγκουλέτς (τον ποταμό) αλλάζει ώρα με την ώρα», δήλωσε ο αναπληρωτής προσωπάρχης της προεδρικής διοίκησης Κίριλ Τιμοσένκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κέντρο και άλλη μία συνοικία αυτής της πόλης των 600.000 κατοίκων «απειλούνται από πλημμύρες».

«Είναι μια πρόκληση για όλους εμάς, όμως η κατάσταση ελέγχεται. Όλες οι υπηρεσίες καταβάλλουν προσπάθειες για να εξαλείψουν την απειλή το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε στο Telegram.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος κατάγεται από το Κρίβι Ριχ, είχε προηγουμένως ανακοινώσει ένα ρωσικό πλήγμα εκεί με στόχο «υδραυλικές υποδομές», το οποίο δεν προκάλεσε θύματα. Επρόκειτο για μια «απόπειρα να πλημμυρίσει το Κρίβι Ριχ», σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας, ο Βαλεντίν Ρεζνιτσένκο, έκανε λόγο από την πλευρά του για επτά ρωσικούς πυραύλους Kh-22 που εκτοξεύθηκαν από ένα αεροπλάνο και «προκάλεσαν σοβαρές ζημιές» στις υποδομές αυτές.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος