Ουκρανία: Γάλλος δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο Λουχάνσκ

Προσπάθειες απομάκρυνσης αμάχων στην περιοχή Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας διακόπηκαν σήμερα, αφότου ένα τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού επλήγη από θραύσματα ρωσικής οβίδας, σκοτώνοντας έναν Γάλλο δημοσιογράφο, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, Σέρχι Γκαϊντάι.

Όπως έγραψε ο ίδιος στο Telegram, τα θραύσματα διαπέρασαν την θωράκιση του οχήματος, σκοτώνοντας τον διαπιστευμένο Γάλλο δημοσιογράφο που ταξίδευε μέσα σε αυτό.

Ο Γκαϊντάι ανήρτησε μια φωτογραφία δημοσιογραφικής διαπίστευσης που ταυτοποιεί τον δημοσιογράφο.

Ουκρανία: Γάλλος δημοσιογράφος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο Λουχάνσκ
@Armia_fm

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε σήμερα την οδύνη του για τον θάνατο του Γάλλου δημοσιογράφου Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ, 32 ετών.

«Μοιράζομαι τον πόνο της οικογένειας και των συναδέλφων του στους οποίους απευθύνω τα συλλυπητήριά μου» αναφέρει σε ηλεκτρονικό μήνυμά του ο πρόεδρος της Γαλλίας τονίζοντας τη στήριξή του στους δημοσιογράφους «που έχουν αναλάβει τη δύσκολη αποστολή της πληροφόρησης από τα πεδία των μαχών».

Την είδηση επιβεβαίωσε και ο τηλεοπτικός σταθμός BFM στον οποίο εργαζόταν ο Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμοφ. «Το BFMTV με αβάσταχτο πόνο ανακοινώνει τον Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ».

Η υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Κατρίν Κολονά «απαίτησε» σήμερα να διενεργηθεί «διαφανής έρευνα» για τον θάνατο του Γάλλου δημοσιογράφου Φρεντερίκ Λεκλέρκ- Ιμόφ.

Ο θάνατός του είναι «βαθιά σοκαριστικός», πρόσθεσε η υπουργός σε ανακοίνωσή της, ζητώντας «να διενεργηθεί διαφανής έρευνα το συντομότερο δυνατό για να ριχτεί άπλετο φως στις συνθήκες αυτής της τραγωδίας».

Αυτή ήταν η δεύτερη αποστολή στην Ουκρανία για τον εικονολήπτη, ο οποίος εργαζόταν για το BFM TV για έξι χρόνια. Ο δημοσιογράφος Μαξίμ Μπραντστέτερ, ο οποίος συνόδευε τον δημοσιογράφο σε αυτό το ρεπορτάζ, «τραυματίστηκε ελαφρά», ανέφερε το κανάλι.

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τουλάχιστον οκτώ δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί στο εμπόλεμο πεδίο κατά την άσκηση του επαγγέλματός τους, σύμφωνα με απολογισμό των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα (RSF).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος