Ουκρανία: Επιτείνεται το πρόβλημα με τα καύσιμα στο Κίεβο – Κλειστά πρατήρια (video)

Τις τελευταίες τρεις ημέρες επιτείνεται στην Ουκρανία το πρόβλημα με τα καύσιμα. Το υπουργείο Ενέργειας εκτιμά, ότι θα ληθεί σε περίπου μία εβδομάδα, με τους κατοίκους του Κιέβου όμως, να διατηρούν τις επιφυλάξεις τους και να πιθανολογούν ότι το πρόβλημα θα διαρκέσει για ένα δεκαπενθήμερο, όπως μεταδίδει και ο απεσταλμένος της ΕΡΤ στην ουκρανική πρωτεύουσα Γιώργος Σιδέρης.

Στις 24 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στα πρατήρια υγρών καυσίμων χαρακτηριστική ήταν η εικόνα με ουρές από αυτοκίνητα Ουκρανών που ήθελαν καύσιμα για να μετακινηθούν δυτικά ,ωστε να αισθανθούν πιο ασφαλείς.

Εξηνταέξι ημέρες μετά, η εικόνα στα πρατήρια μαρτυρά το μέγεθος του νέου για τους Ουκρανους, προβλήματος της ανεύρεσης καυσίμων.

«Είμαι από τις 7 το πρωί σε αυτή την ουρά. Όπως μου είπαν δεν θα υπάρχει καύσιμο και θα φύγω να ψάξω αλλού.» λέει χαρακτηριστικά ένας οδηγός

Οι οδηγοί των αυτοκινήτων, οπλισμένοι με υπομονή μπορεί να περιμένουν, για να φτάσουν στην αντλία που θα τους δώσει μόλις 10 λίτρα καυσίμου, ακόμη και 5 ώρες.

«Είμαι από τις 7 το πρωί εδώ. Χθες επίσης περίμενα ατην ουρά για δυο ώρες αλλά δεν κατάφερα να βάλω βενζίνη.» λέει άλλος οδηγός

Και αυτή η εικόνα είναι η μια όψη των πρατηρίων στο Κιεβο, διότι υπάρχει και η άλλη των κλειστών πρατηρίων λόγω έλλειψης καυσίμων.

“Εγώ πριν λίγο έφτασα εδώ αλλά είναι η 3η μέρα που ψάχνω καύσιμα. Φτάνω σε βενζινάδικο αν βρω βάζω, αν όχι πάω στο επόμενο”, λέει Ουκρανός που έχει επιδοθεί σε πραγματικό καθημερινό αγώνα για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου του.

Το πρόβλημα ουσιαστικά προέκυψε μετά από τις πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσιας σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην κεντρική και την δυτική Ουκρανία.

Αποστολή – Κίεβο: Γιώργος Σιδέρης

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος