Ουκρανία: Αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων από το πλήγμα σε πολυκατοικία – Λισιτσάνσκ: Στρατιώτες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν σε διυλιστήριο

Ο απολογισμός απο τη νέα τραγωδία σε 9ώροφη πολυκατοικία, που δέχθηκε πύραυλο απο ρωσικό “βομβαρδιστικό” στην περιφέρεια Μπίλγκοροντ-Δνείστερου», περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της Οδησσού, έφτασε του 14 νεκρούς και τους 30 τραυματίες σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Το Κίεβο ανεβάζει τους νεκρούς σε 17. Κάνει λόγο για “πυραυλους” που έπληξαν κτίρια στην περιοχή της Οδησσού.

Άλλος πύραυλος, που εκτοξεύτηκε από το ίδιο αεροσκάφος, έπληξε άλλα δύο κτίρια, σε μικρή απόσταση από το πρώτο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους «τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα παιδί», πρόσθεσαν οι υπηρεσίες.

Στην καιόμενη σε πολλά σημεία πολυκατοικία, οι έρευνες για επιζώντες και τραυματίες συνεχίζονται υπό συνθήκες εξαιρετικά δύσκολες, σύμφωνα με τον Σερχίι Μπρατσούκ, τον εκπρόσωπο των περιφερειακών αρχών της Οδησσού.

Ως τώρα «έχουμε 14 νεκρούς και 30 τραυματίες, ανάμεσά τους τρία παιδιά», ανέφεραν οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της Ουκρανίας, διευκρινίζοντας πως η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που δυσχεραίνει η πυρκαγιά, είναι ακόμη σε εξέλιξη.

Ταυτόχρονα, ο εκπρόσωπος προειδοποίησε τους χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να μην αποκαλύπτουν τις κινήσεις των στρατευμάτων και των υπηρεσιών των πρώτων βοηθειών.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, μην γράφετε ούτε πού, ούτε από ποιους, ούτε πότε!», για να μην τεθούν σε κίνδυνο στρατιωτικοί, τόνισε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του.

Την ίδια ώρα στη Λισιτσάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας σήμα κινδύνου ότι, θα περικυκλωθούν από Ρώσους σε διυλιστήριο, εκπέμπουν ουκρανικές μονάδες.

Ο ουκρανικός στρατός  σε αναφορά του για την επίθεση του ρωσικού στην περιοχή του διυλιστηρίου, περίπου 7 χιλιόμετρα από το κέντρο της Λισιτσάνσκ, τονίζει το ενδεχόμενο περικύκλωσης των Ουκρανών στρατιωτών καθώς η μάχη εξελίσσεται σε τομείς στο βορειοανατολικό τμήμα του διυλιστηρίου της Λισιτσάνσκ, στην κοινότητα Τοπολίβκα και το βόρειο τμήμα των κοινοτήτων Βοβτσογιάριβκα και Μαλορεζάντσεβο.

Οι πληροφορίες από τα μέτωπα του πολέμου στην Ουκρανία είναι αδύνατον να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.

Η Λισιτσάνσκ είναι η τελευταία πόλη που απομένει στα χέρια των ουκρανικών στρατευμάτων στην περιφέρεια Λουγκάνσκ, στη λεκάνη του Ντονμπάς, όπως είναι γνωστή η ανατολική Ουκρανία, την οποία η Μόσχα επιχειρεί να θέσει ολόκληρη υπό τον έλεγχό της.

Στη γειτονική περιφέρεια Ντανιέτσκ, ρωσικές προσπάθειες προέλασης κοντά στη Σλοβιάνσκ και στη Μπαχμούτ απωθήθηκαν», σύμφωνα με το ουκρανικό επιτελείο, που ωστόσο σημείωσε πως κατά μήκος του μετώπου οι ουκρανικές θέσεις σφυροκοπούνται από το ρωσικό πυροβολικό και την αεροπορία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters, dpa

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος