Ουγκάντα: Ξεκινά την παραγωγή πετρελαίου για πρώτη φορά στην ιστορία της

Array

Η Ουγκάντα ​​ξεκινά σήμερα για πρώτη φορά την εξόρυξη των αποθεμάτων πετρελαίου της, τα οποία ανακάλυψε πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

Στη δήλωση που έκανε η Διοίκηση Πετρελαίου της Ουγκάντας ​​(PAU), αναφέρεται ότι θα ξεκινήσει η γεώτρηση πετρελαιοπηγών στα κοιτάσματα πετρελαίου Kingfisher. 

Ο Πρόεδρος Yoweri Museveni και πολλοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα παραστούν στο πρόγραμμα έναρξης παραγωγής. Το Kingfisher, ένα από τα δύο κοιτάσματα πετρελαίου που ανακαλύφθηκαν στη χώρα, βρίσκεται κοντά στη λίμνη Albert. 

Ουγκάντα: Ξεκινά την παραγωγή πετρελαίου για πρώτη φορά στην ιστορία της
Kingfisher oil field Tuesday, Jan. 24, 2023. (AP Photo/Hajarah Nalwadda)

Εκτός από το κοίτασμα Kingfisher, το οποίο εκμεταλλεύεται η China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), μια από τις μεγαλύτερες εθνικές εταιρείες πετρελαίου στην Κίνα, το κοίτασμα πετρελαίου Tilenga διαχειρίζεται η γαλλική εταιρεία TotalEnergies.

Η κυβέρνηση της Ουγκάντας ​​ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα την κατασκευή του αγωγού αργού πετρελαίου της Ανατολικής Αφρικής (EACOP), ο οποίος θα μεταφέρει αποθέματα πετρελαίου στις ακτές της Τανζανίας. 

Η Ουγκάντα ​​μετά την ολοκλήρωση του έργου στοχεύει να παράγει 200.000 βαρέλια πετρελαίου την ημέρα το 2025. Εκτιμάται ότι η χώρα θα γίνει ο μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαίου στην Ανατολική Αφρική με αποθέματα που ανακαλύφθηκαν το 2006.

Πηγή: Abcnews.al

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος