Ουγγαρία: Μεγαλύτερη ζημιά στην Ε.Ε προκαλούν οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία

Array

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο  δήλωσε ότι οι δυτικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία απέτυχαν να τερματίσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία και απλώς επιδείνωσαν την οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη. Εκτίμησε  ότι το προγραμματισμένο ένατο πακέτο κυρώσεων δεν θα αποτελέσει εξαίρεση.

«Οι κυρώσεις προκάλεσαν σοβαρή ζημιά σε όλους, αλλά δυστυχώς η Ευρώπη δεν έχει εγκαταλείψει ακόμη αυτή την πολιτική», είπε ο υπουργός σε βίντεο που αναρτήθηκε στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ένατο πακέτο κυρώσεων, το οποίο ετοιμάζεται τώρα, «από κάθε άποψη θα επιδεινώσει περαιτέρω την κατάσταση στην Ευρώπη».

«Τα τελευταία οκτώ πακέτα κυρώσεων έδειξαν ότι το καθένα από αυτά προκάλεσε μεγαλύτερη ζημιά σε εμάς, τους Ευρωπαίους, παρά σε εκείνα για τα οποία προορίζονταν», είπε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν δεν κατάφεραν να τερματίσουν τη σύγκρουση στην Ουκρανία, παρά μόνο δημιούργησαν προβλήματα και δυσκολίες στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε τα εθνικά συμφέροντα της Ουγγαρίας. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στις κυρώσεις να βλάψουν ακόμη περισσότερο την ουγγρική οικονομία», ανακοίνωσε ο Szijártó, μεταδίδει το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

Ο Ούγγρος υπουργός κάλεσε όλους τους Ούγγρους να εκφράσουν τη θέση τους για τις κυρώσεις κατά τη διάρκεια εθνικής διαβούλευσης στη χώρα που θα διαρκέσει έως τις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς  

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος