Ουγγαρία: Καταγγέλλει την Ουκρανία για «φρικαλεότητες» και στέρηση δικαιωμάτων της ουγγρικής μειονότητας στα δυτικά της χώρας

Array

Ο Ούγγρος υφυπουργός Εξωτερικών ζήτησε χθες Πέμπτη από τους τοπικούς ηγέτες της περιφέρειας Μουνκάτσι στη δυτική Ουκρανία «να σταματήσουν αμέσως τις αντιουγγρικές φρικαλεότητες», όπως η «παρενόχληση και η στέρηση των δικαιωμάτων της ουγγρικής εθνικής μειονότητας».

«Αν η Ουκρανία θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε είναι απαράδεκτο να παρενοχλεί συστηματικά μια εθνική μειονότητα και να της στερούνται τα δικαιώματά της», έγραψε στο Facebook ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Τάμας Μέντσερ.

«Δεν καταλαβαίνουμε καθόλου πώς οι αντιουγγρικές αποφάσεις και μέτρα βοηθούν τον πόλεμο κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία», πρόσθεσε.
Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι όλα τα «απαράδεκτα γεγονότα» συνέβησαν στην περιοχή Μουνκάτσι (Muncaci ) και όχι σε άλλα μέρη της περιοχής της Υπερκαρπάθιας, σημείωσε ο Ούγγρος αξιωματούχος, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουμε» τέτοια αντιουγγρικά μέτρα και σε άλλα μέρη.

Ο Μέντσερ  πρότρεψε τους Ουκρανούς τοπικούς ηγέτες ηγέτες να σταματήσουν αμέσως τις αντιουγγρικές θηριωδίες  και ζήτησε από τους εθνικούς ηγέτες της Ουκρανίας να «καταβάλουν κάθε προσπάθεια, χωρίς καθυστέρηση, για την απόσυρση των δυσμενών για τους Ούγγρους μέτρα και να αποκατασταθεί το status quo».

Σύμφωνα με το hungarytoday.hu, καταγγέλλεται  ότι τοπικοί Ουκρανοί αξιωματούχοι οργάνωσαν την απομάκρυνση του αγάλματος του πουλιού Turul (ουγγρικό σύμβολο) από την πόλη Muncaci, οι σημαίες αφαιρέθηκαν από διοικητικά γραφεία σε δύο ουκρανικά χωριά με πληθυσμό Ουγγρικής πλειοψηφίας, με την υποστήριξη της αστυνομίας, επιγραφές σβήστηκαν ενός Ούγγρου δάσκαλου,  μιας σχολής ποδοσφαίρου που χρηματοδοτήθηκε από την Ουγγαρία σε ένα από αυτά τα χωριά και ένας διευθυντής ουγγρικού σχολείου στο Muncaci απολύθηκε, μεταξύ άλλων γεγονότων που αναφέρθηκαν από μέλη της ουγγρικής μειονότητας.

Πηγή: MTI

Μετάφραση Μιχαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος