Ουγγαρία: Δεν αναλαμβάνει την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών

Array

Η Ουγγαρία δεν θα εκπαιδεύσει Ουκρανούς στρατιώτες, γιατί πιστεύει ότι αυτό μόνο θα κλιμακώσει τη σύγκρουση στη γειτονική χώρα, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός στο Ουγγρικό Υπουργείο Εξωτερικών Τάμας Μέντσερ.

«Ορισμένες χώρες στην Ευρώπη εκπαιδεύουν Ουκρανούς στρατιώτες, αλλά δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτό. Θέλουμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ειρήνης, όχι του πολέμου», έγραψε ο Mencer στο προφίλ του στο Facebook, μετέδωσε το TASS.

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Ασφάλεια Ζοζεπ Μπορέλ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι από τις αρχές Νοεμβρίου, περισσότεροι από χίλιοι Ουκρανοί στρατιώτες έχουν εκπαιδευτεί στο πλαίσιο της Αποστολής Στρατιωτικής Βοήθειας της ΕΕ.

Η αποστολή προβλέπει την εκπαίδευση 15.000 Ουκρανών στρατιωτών σε διάστημα δύο ετών, στο έδαφος της Πολωνίας, της Γερμανίας και άλλων χωρών, σύμφωνα με το TASS.

Η Ουγγαρία στο παρελθόν είχε αρνηθεί να παραδώσει στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα στον ουκρανικό στρατό, καθώς και να εξασφαλίσει τη διέλευση τους από το έδαφός της.

Πηγή: Politika.rs

Μετάφραση: Γιέλενα Τσβιέτκοβιτς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος