Ουάσιγκτον: Δεν θα κάνουμε πίσω μπροστά στην απειλή κυρώσεων διαμηνύει η Πρεσβεία της Ρωσίας

Ανταπόκριση: Αχιλλέας Πατσούκας

Με ανάρτηση της στην σελίδα της στο Facebook, η Ρωσική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον ξεκαθάρισε πως η Μόσχα δεν πρόκειται να κάνει «πίσω» μπροστά στην απειλή κυρώσεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες λειτουργούν ως γεννήτρια έντασης στις διμερείς σχέσεις.

H Ρωσική Πρεσβεία υπενθύμισε πως το 2014 οι ΗΠΑ  ενθάρρυναν το πραξικόπημα στο Κίεβο  με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της Κριμαίας να βρεθούν τότε υπό την απειλή της καταστροφής και να ψηφίσουν υπέρ της επανένωσης τους με τη Ρωσία».

Ακόμα η ρωσική διπλωματική αποστολή στην Ουάσιγκτον σημειώνει πως η Ουάσιγκτον προμηθεύει τις ουκρανικές αρχές με σύγχρονα επιθετικά όπλα, «ενώνοντας την επιθυμία της κυβέρνησης του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επιλύσει το πρόβλημα του Ντονμπάς δια της βίας.

Τέλος η ανάρτηση τονίζει πως οι Ηνωμένες Πολιτείες παραβίασαν την αρχή του αδιαιρέτου της ασφάλειας, πλησίασαν τα ρωσικά σύνορα με τη στρατιωτική τους υποδομή,  ενώ για πολλοστή φορά ξεκαθαρίζεται πως η Ρωσία έχει το κυριαρχικό δικαίωμα να μεταφέρει ένοπλες δυνάμεις στο έδαφός της, χωρίς αυτό να αποτελεί απειλή για κανέναν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος