Ουαλία: Οι κάτοικοι τρέφονται με ζωοτροφές, λόγω του υψηλού κόστους ζωής

Συγκλονίζει το ρεπορτάζ του BBC Wales, το οποίο αναφέρει ότι άνθρωποι σιτίζονται με ζωοτροφές, ενώ άλλοι προσπαθούν να ζεστάνουν φαγητό σε καλοριφέρ ή με κεριά.

Αυτό επισημαίνει ο Μαρκ Σιντ, υπάλληλος σε φιλανθρωπικό οργανισμό τροφίμων στο ανατολικό Κάρντιφ, στην περιοχή Τρόουμπριτζ, της Ουαλίας.

Η ανάλυση του BBC Wales δείχνει τις έξι από τις πιο φτωχές γειτονιές της Ουαλίας, επισημαίνοντας ότι οι άνθρωποι δεν πληρώνονται αρκετά, ενώ η κρίση του κόστους ζωής ανεβάζει ακόμα περισσότερο τις τιμές «έτσι ώστε όλοι να πιέζονται ή απλά να μην μπορούν να το αντέξουν οικονομικά».

«Αυτό που μας λένε είναι ότι εργάζονται όσο μπορούν», πρόσθεσε ο κ. Σιντ.
Για δεκαετίες, η δυτική Ουαλία λαμβάνει πρόσθετα κεφάλαια από την Ευρωπαϊκή Ένωση, επειδή ήταν από τα φτωχότερα μέλη της, αλλά το Κάρντιφ δεν επωφελήθηκε από αυτά τα ποσά.

Ωστόσο, κατά 6% αυξήθηκαν οι τιμές των τροφίμων στο Ηνωμένο βασίλειο εξαιτίας του Μπρέξιτ, επιβαρύνοντας κατά 210£ τα βρετανικά νοικοκυριά για δυο χρονιά, έως το τέλος του 2021. Σύμφωνα με την μελέτη του Κέντρου Οικονομικών Επιδόσεων (CEP) στο London School of Economics, οι μη δασμολογικοί εμπορικοί φραγμοί του Μπρέξιτ ήταν ένας βασικός παράγοντας που προκάλεσε τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού τα τελευταία 40 χρόνια.

Ανταπόκριση – Βρετανία: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος