Ουκρανός υπουργός Ενέργειας στους FT: Στα τέλη του 2024 πιθανόν σταματά η ροή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη

Μια από τις τελευταίες αρτηρίες μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη που έχουν απομείνει πιθανόν θα κλείσει στα τέλη του 2024, όταν εκπνεύσει προϋπάρχουσα σύμβαση της Ουκρανίας με την Gazprom, δηλώνει ο ουκρανός υπουργός Ενέργειας Χερμάν Χαλουσένκο σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Financial Times που δημοσιεύεται σήμερα.

Οι πιθανότητες το Κίεβο και η Μόσχα να ανανεώσουν αυτή την πενταετή σύμβαση για τη διέλευση ρωσικού αερίου από την ουκρανική επικράτεια, που είχε υπογραφτεί το 2019, είναι ελάχιστες, φέρεται να εξήγησε ο υπουργός στην εφημερίδα, αν και η ποσότητα που διέρχεται μέσω της Ουκρανίας αντιστοιχεί στο 5% των ευρωπαϊκών εισαγωγών αερίου συνολικά.

Αναφορές για πλήγμα σε γέφυρα που συνδέει τη Χερσώνα με την Κριμαία

Ουκρανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πυραυλικό πλήγμα εναντίον γέφυρας που συνδέει την περιφέρεια της Χερσώνας και την Κριμαία, δήλωσαν αξιωματούχοι διορισμένοι από τη Μόσχα στις δύο περιοχές.

Ο Βλαντίμιρ Σάλντα, διορισμένος από τη Μόσχα περιφερειάρχης στη Χερσώνα, εκτίμησε πως η γέφυρα πιθανόν επλήγη με πυραύλους Storm Shadow [σ.σ. που προμήθευσε η Βρετανία στον ουκρανικό στρατό], κι υπέστη ζημιά ο δρόμος, αλλά η κίνηση εξετράπη σε διαφορετική διαδρομή. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες, πρόσθεσε.

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος