Μεγάλη ουκρανική επίθεση σε ενεργειακές υποδομές, είχε σαν αποτέλεσμα διακοπές στην ηλεκτροδότηση στο τμήμα της Ζαπορίζια που βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Ρωσίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διορισμένος από τη Μόσχα τοπικός αξιωματούχος.
Ο Γεβγκένι Μπαλίτσκι, κυβερνήτης των υπό ρωσικό κατοχή τμημάτων αυτής της ουκρανικής επαρχίας, δήλωσε ότι σημειώθηκε μια δεύτερη διακοπή ρεύματος σήμερα το πρωί.
Υπηρεσίες συντήρησης είχαν νωρίτερα καταφέρει να επαναφέρουν την ηλεκτροδότηση σε περίπου το 50% της περιοχής.
«Σημαντικές για το κοινωνικό σύνολο εγκαταστάσεις είναι συνδεδεμένες με εφεδρικές πηγές ενέργειας. Γεννήτριες λειτουργούν, παρέχουν νερό και υποστηρίζουν κρίσιμης σημασίας υποδομές», τόνισε ο Μπαλίτσκι.
Στο υπό ρωσικό έλεγχο Λουχάνσκ, μια δεξαμενή καυσίμων έπιασε φωτιά μετά από μια επίθεση με drone που εξαπέλυσε η Ουκρανία, σε μια αποθήκη πετρελαίου, δήλωσε ο Λεονίντ Πάσετσνικ, ο ηγέτης που έχει τοποθετήσει η Μόσχα.
Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι συστήματα αεροπορικής άυμνας αναχαίτισαν και κατέστρεψαν κατά τη διάρκεια της νύχτας 86 ουκρανικά drones πάνω από υπό ρωσικό έλεγχο περιοχές και τη χερσόνησο της Κριμαίας.
Σχετική είδηση: Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και drones δύο ημέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της εισβολής
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος