Ουκρανία: Το Μπαχμούτ είναι μια «ποντικοπαγίδα» για τους Ρώσους, σύμφωνα με Ουκρανό διοικητή

Ο διοικητής του στρατού ξηράς της Ουκρανίας, Ολεξάντρ Σίρσκι χαρακτήρισε τη Μπαχμούτ στην ανατολική Ουκρανία επίκεντρο σφοδρών συγκρούσεων εδώ και μήνες.

«Οι μισθοφόροι της Wagner σύρθηκαν στη Μπαχμούτ σαν αρουραίοι σε ποντικοπαγίδα», δήλωσε ο Σίρσκι σήμερα στη διάρκεια επίσκεψής του στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Μέσω της «ενεργούς άμυνας» οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να εξαπολύσουν αντεπιθέσεις σε κάποιες περιοχές κοντά στη Μπαχμούτ, πρόσθεσε.

«Ο εχθρός έχει περισσότερους πόρους, αλλά καταστραφούμε τα σχέδιά του», τόνισε ο διοικητής, απονέμοντας μετάλλια σε στρατιώτες.

Οι Ουκρανοί λένε ότι έχουν απωθήσει τα ρωσικά στρατεύματα βόρεια και νοτιοδυτικά της Μπαχμούτ, σε κάποιες περιπτώσεις κατά αρκετά χιλιόμετρα.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ισχυρίστηκε εκ νέου ότι οι δυνάμεις του σημειώνουν προόδους στην κατάκτηση των τελευταίων δρόμων στην Μπαχμούτ. Μάλιστα έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο δείχνει στον χάρτη τις περιοχές που εξακολουθούν να ελέγχουν τα ουκρανικά στρατεύματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος