Ουκρανία: Το 30% της χώρας καλύπτεται από νάρκες δήλωσε η βουλευτής Λέσια Βασιλένκο

H Ουκρανή βουλευτής Λέσια Βασιλένκο δήλωσε ότι το 30% της χώρας καλύπτεται από νάρκες και προειδοποίησε για ένα «φαινόμενο ντόμινο» που θα μπορούσε να πλήξει την Ευρώπη και την Αφρική.

«Περίπου το 30% της Ουκρανίας καλύπτεται από νάρκες ξηράς και εκρηκτικά και η αποτυχία απομάκρυνσής τους θα μπορούσε να προκαλέσει «φαινόμενο ντόμινο» στην Ευρώπη και την Αφρική», δήλωσε η βουλευτής Λέσια Βασιλένκο.

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η Βασιλένκο είπε ότι ο εξοπλισμός διανέμεται τώρα σε γεωργικές και δασικές περιοχές, καθώς και σε πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά.

«Οι περιοχές ενέχουν περισσότερους κινδύνους για τα προς το ζην. Άνδρες, γυναίκες και κυρίως παιδιά τραυματίζονται καθημερινά από εκρηκτικά», είπε η Βασιλένκο.

Επίσης πρόσθεσε ότι το πρόβλημα της αποναρκοθέτησης της Ουκρανίας είναι πλέον ένα παγκόσμιο ζήτημα και εάν δεν αποσυναρμολογηθεί ο εξοπλισμός και δεν εκπαιδευτεί το προσωπικό, τα χωράφια δεν θα είναι έτοιμα για τους αγρότες να φυτέψουν τις καλλιέργειές τους την άνοιξη.

Σύμφωνα με την Λέσια Βασιλένκο, αυτό θα βάθυνε το πρόβλημα με την πείνα, τη μαζική μετανάστευση και οποιαδήποτε άλλη συνέπεια.

«Αυτό θα οδηγήσει σε ένα φαινόμενο ντόμινο μαζικών προβλημάτων, που θα εξαπλωθούν πέρα από το έδαφος της Ουκρανίας, πολύ πέρα από το έδαφος της Ευρώπης, αλλά και στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή και ξανά στην Ευρώπη», τόνισε η Βασιλένκο.

Πηγή: Top Albania Radio

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος