Η Ουκρανία έχασε σήμερα το πρωί ένα μαχητικό αεριωθούμενο F-16, αλλά ο πιλότος του εκτινάχθηκε απ’ αυτό με ασφάλεια, ανέφερε σε δήλωσή της η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.
«Σύμφωνα με προκαταρκτικά δεδομένα … στο αεροπλάνο υπήρξε μια ασυνήθιστη κατάσταση. Ο πιλότος απομάκρυνε το αεροσκάφος από τον οικισμό και εκτινάχθηκε απ’ αυτό με επιτυχία», σύμφωνα με τη δήλωση αυτή που έγινε μέσω του Telegram.
Από την Πολεμική Αεροπορία ανακοινώθηκε πως ο πιλότος είναι καλά.
Η ίδια πηγή πρόσθεσε πως η συντριβή δεν φαίνεται να είναι αποτέλεσμα ρωσικών πυρών και διορίσθηκε επιτροπή για να ερευνήσει τις συνθήκες του επεισοδίου.
Η συντριβή αυτή είναι η δεύτερη ενός F-16 αφότου το Κίεβο άρχισε πέρυσι να παραλαμβάνει αυτά τα μαχητικά αεριωθούμενα από συμμάχους των ΗΠΑ ως μέρος ενός προγράμματος που είχε εγκριθεί από την κυβέρνηση του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.
Στα τέλη Αυγούστου 2024, ένα F-16 συνετρίβη και ο πιλότος του σκοτώθηκε ενώ απέκρουε ρωσική αεροπορική επιδρομή.
Η Ουκρανία δεν αποκαλύπτει τον αριθμό των αεροσκαφών που έχει παραλάβει.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος