Ουκρανία: Ρωσικό πλήγμα κατά κτηρίου διαμερισμάτων στη Ζαπορίζια – Τουλάχιστον 3 νεκροί

H ουκρανική αστυνομία ανέφερε ότι ρωσικός πύραυλος, «που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτοξεύθηκε από συστοιχία S300» κατέστρεψε πάνω από 10 διαμερίσματα

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και έξι άλλοι τραυματίστηκαν σε πλήγμα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας σε κτήριο διαμερισμάτων στη Ζαπορίζια, στη νότια Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση, η ουκρανική αστυνομία ανέφερε ότι ρωσικός πύραυλος, «που, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, εκτοξεύθηκε από συστοιχία S300» κατέστρεψε πάνω από 10 διαμερίσματα σε αυτό το κτήριο «όπου άνθρωποι κοιμόντουσαν ήσυχα».

«Κατά τις επιχειρήσεις έρευνας, έξι τραυματίες ανασύρθηκαν από τα χαλάσματα, όπως επίσης και τρεις νεκροί», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σε εικόνες που δημοσιοποιήθηκαν από τις ουκρανικές υπηρεσίες διάσωσης φαίνονται κάτοικοι να απομακρύνονται από τα χαλάσματα, με τη βοήθεια πυροσβεστών.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για ενέργεια ενός «κράτους-τρομοκράτη που θέλει να μετατρέψει την κάθε ημέρα μας σε μια ημέρα τρόμου».

«Αλλά το κακό δεν θα κυριαρχήσει στη γη μας. Θα εκδιώξουμε όλους τους κατακτητές και θα λογοδοτήσουν για όλα», πρόσθεσε ο ίδιος στο Telegram.

Το χτύπημα αυτό θυμίζει τον ρωσικό βομβαρδισμό στα μέσα Ιανουαρίου κατά κτηρίου διαμερισμάτων στο Ντνίπρο, μια μεγάλη πόλη στη κεντροανατολική Ουκρανία, που στοίχισε τη ζωή σε 46 ανθρώπους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος